Για Παρασκευή η πληρωμή ζωοτροφών με ακατάσχετο, στους 65.974 οι δικαιούχοι στην απόφαση ένταξης

Κλειδώνει η Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου ως ημερομηνία πληρωμής της ενίσχυσης για την αγορά ζωοτροφών, με τα ποσά της επιδότησης να έχουν εξασφαλισμένο το ακατάσχετο από τρίτους. Εν τω μεταξύ, βγήκε η απόφαση ένταξης με την οποία 65.974 δικαιούχοι προκρίνονται για την πληρωμή στο τέλος της εβδομάδας. Το συνολικό ποσό της ενίσχυσης ανέρχεται σε 85,9 εκατ. ευρώ έναντι των 89 εκατ. που είχαν ανακοινωθεί αρχικά.

Νωρίς το απόγευμα της 31ης Ιανουαρίου αναρτήθηκε η Δαύγεια και η σχετική Απόφαση Ένταξης Πράξεων στο Μέτρο 22, «Έκτακτη προσωρινή στήριξη σε γεωργούς και ΜΜΕ που πλήττονται ιδιαίτερα από τις επιπτώσεις της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία» του ΠΑΑ 2014-2020, όπως αυτές απεικονίζονται στον πίνακα κατάταξης που τηρείται στο Πληροφοριακό Σύστημα του Μέτρου 22.

Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν τους νεοεισερχόμενους να πληρώνονται σε ξεχωριστή ημερομηνία, ενώ προς το παρόν εκτός ενίσχυσης μένουν όλοι όσοι δεν έχουν πρώτο ΚΑΔ σχετικό με την κτηνοτροφία, ή το μεγαλύτερο ποσοστό του εισοδήματός τους δεν προέρχεται από την κτηνοτροφική δραστηριότητα.

Η ανάγκη θεσμοθέτησης του ακατάσχετου της ενίσχυσης ήταν ο λόγος για τον οποίο καθυστέρησε η πληρωμή και δεν κατέστη δυνατή η πίστωση των λογαριασμών των δικαιούχων ως τις 31 Ιανουαρίου, όπως είχε ανακοινωθεί νωρίτερα. Η σχετική τροπολογία θα ψηφιστεί την προσεχή Πέμπτη 2 του μήνα στη Βουλή σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Πηγή: www.agronews.gr