Κυρ. Βελόπουλος: Έχουμε χρέος να μην σωπάσουμε – Να υπάρξει παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων

Στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη αναφέρθηκε, μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης «Αναδιάταξη περιφερειών και αποκέντρωση αρμοδιοτήτων των τακτικών διοικητικών δικαστηρίων», ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

Ο κ. Βελόπουλος κατηγόρησε, μεταξύ άλλων, την κυβέρνηση ότι «αρνείται τον έλεγχο» και «παρεμβαίνει στη Δικαιοσύνη». «Το χειρότερο δε όλων είναι ότι υπάρχει μια αντίληψη στον πρωθυπουργό ότι με μια συγγνώμη θα ξεχάσουν οι Έλληνες. Ο πρωθυπουργός εδώ και τρία χρόνια ζητά συνεχώς συγγνώμες για τα λάθη του. Ζήτησε συγγνώμη για τα Τέμπη. Ζήτησε συγγνώμη για τις παρακολουθήσεις. Ζήτησε συγγνώμη για την ταλαιπωρία των οδηγών στην Αττική Οδό. Ζήτησε συγγνώμη για τις πυρκαγιές στην Εύβοια. Δεν αποδεχόμαστε τη συγγνώμη του. Ζητούμε την παραίτηση της κυβέρνησης. Ζητούμε να μην κατέβει κανένας πρώην υπουργός μεταφορών και υποδομών υποψήφιος σε αυτές τις εκλογές. Ζητούμε δικαίωση» ανέφερε ο κ. Βελόπουλος και προσέθεσε:

«Φτάσατε στο έσχατο σημείο εργαλειοποιώντας ακόμα και τις εκλογές για να καλύψετε τις χαμένες ζωές των παιδιών μας. Παίζετε με τις ημερομηνίες των εκλογών όπως παίζετε με την Ελλάδα και τους θεσμούς επί τέσσερα χρόνια».

Συνεχίζοντας υποστήριξε πως «η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της Ευρώπης που ουσιαστικά δεν έχει σιδηροδρομικό δίκτυο και αυτό που υπάρχει είναι το χειρότερο», ενώ αναφερόμενος στις αιτίες του δυστυχήματος είπε πως πρέπει να αναζητηθούν, «το ποιοι είναι αυτοί που δεν θέλουν τον ΟΣΕ. Δεν θέλουν τα τραίνα»:

«Όλα ξεκινούν 100 χρόνια πίσω. Έχουμε τον άξονα Βερολίνο-Βαγδάτη, έχουμε τα λιμάνια σε Αμβούργο, Ρότερνταμ και Αμβέρσα. Και από την άλλη έχουμε το λιμάνι του Πειραιά, το μοναδικό λιμάνι στον κόσμο που δεν έχει τραίνο. Όλα αυτά δείχνουν ότι από πίσω βρίσκεται η Γερμανία. Όλοι οι πρωθυπουργοί σας είχαν απαγορευτικό από τη Γερμανία για να πηγαίνει τραίνο στον Πειραιά. Αλλά δεν είναι μόνο οι Γερμανοί. Είναι και οι φίλοι σας οι εργολάβοι που έχουν κέρδος από τα διόδια, είναι και ο φίλος σας που έχει την αεροπορική εταιρεία. Τώρα ψάχνετε ένα εξιλαστήριο θύμα για να φορτώσετε το έγκλημα που κάνετε εσείς εδώ και δεκαετίες», είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης και τόνισε:

«Έχουμε χρέος να μην σωπάσουμε, γιατί εδώ δεν πρόκειται για το Μάτι με τον άνεμο των 11 Μποφόρ, δεν πρόκειται για την Ηλεία με τον άνεμο των 9 Μποφόρ, δεν πρόκειται για την Βαρυμπόμπη με άπνοια. Εδώ πρόκειται για ένα σιδηροδρομικό δίκτυο που δεν το διαθέτει ούτε μία αφρικανική χώρα».

Καταλήγοντας, αναφέρθηκε στις προτάσεις της Ελληνικής Λύσης:

«Να δοθούν τώρα αποζημιώσεις σε όλες τις οικογένειες και να γίνει πρόσληψη μελών των οικογενειών χωρίς ΑΣΕΠ. Όσες οικογένειες χρωστούν χρήματα σε εφορίες, τράπεζες και ταμεία να γίνει διαγραφή των οφειλών τους. Και πάνω απ’ όλα να υπάρξει παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων».

Πηγή: www.amna.gr