Με Φέντερερ η αποστολή της Ελβετίας

Ο Ρότζερ Φέντερερ συμπεριλήφθηκε σε μια λίστα 116 Ελβετών αθλητών που επιλέχθηκαν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελβετικής Ολυμπιακής Επιτροπής.
Νο 8 στην παγκόσμια κατάταξη του τένις, ο Φέντερερ, ο οποίος θα γιορτάσει τα 40ά γενέθλιά του στις 8 Αυγούστου, δεν έχει επιβεβαιώσει επίσημα τη συμμετοχή του.
Στα τέλη Ιουνίου άφησε περιθώρια αμφιβολίας, ανακοινώνοντας ότι θα αποφασίσει στο τέλος του Γουίμπλεντον εάν θα πάει στο Τόκιο για να κατακτήσει το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στο απλό, το μοναδικό σημαντικό τίτλο που λείπει από την καριέρα του.

«Θέλω να πάω στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αλλά με την ομάδα μου αποφασίσαμε να αφήσουμε το Γουίμπλεντον να τελειώσει, να καθίσουμε και να αποφασίσουμε τι θα κάνουμε στη συνέχεια» δήλωσε ο Ελβετός.
«Με την ομάδα μου, αποφασίσαμε να επανεκτιμήσουμε την κατάσταση μετά το Γουίμπλεντον, επειδή το τουρνουά θα έχει αντίκτυπο, ανάλογα με το αν παίζω πολύ καλά ή πολύ άσχημα» παραδέχτηκε.

Το τουρνουά γκραν σλαμ του Λονδίνου τελειώνει την Κυριακή και ο Ελβετός εξακολουθεί να αγωνίζεται.

Ο Φέντερερ έχει ήδη αγωνιστεί σε τέσσερις διοργανώσεις Ολυμπιακών Αγώνων, κατακτώντας χρυσό στο διπλό με τον Σταν Βαβρίνκα στους Αγώνες του Πεκίνου το 2008 και ασημένιο στο απλό τέσσερα χρόνια αργότερα στο Λονδίνο.
Η Ελβετία ανακοίνωσε ότι στοχεύει σε τουλάχιστον επτά μετάλλια στο Τόκιο.

Πηγή: www.amna.gr