Με ποιο τρόπο θα βελτιωθεί η πρόσβαση πολιτών στο ΑΧΕΠΑ

Σε σειρά δράσεων για τη βελτίωση της πρόσβασης των πολιτών στο ΑΧΕΠΑ αποφάσισαν να προχωρήσουν εκπρόσωποι του νοσοκομείου, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και του κεντρικού δήμου, ζητώντας από τους αρμοδίους τη δρομολόγηση λεωφορειακής γραμμής, που θα διέρχεται μπροστά από το νοσηλευτικό ίδρυμα, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και χώρους στάθμευσης.
Τα προβλήματα εντοπίζονται στη μη εξυπηρέτηση της πρόσβασης από λεωφορειακές γραμμές (κυρίως από το κέντρο της πόλης), στην ελεύθερη πρόσβαση και κίνηση των οχημάτων περιμετρικά των κτιριακών εγκαταστάσεων του Νοσοκομείου και στη στάθμευση των οχημάτων.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΑΠΘ, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες, οι τρεις πλευρές συμφώνησαν στην αναγκαιότητα εξεύρεσης κοινά αποδεκτής λύσης, με προτεραιότητα στην τάχιστη διακομιδή επειγόντων περιστατικών, αλλά και στην ασφάλεια και τη διευκόλυνση των πολιτών. Για τον σκοπό αυτό αποφάσισαν να προχωρήσουν σε δράσεις που κινούνται σε τρεις άξονες:
α) Την κατάθεση αιτήματος προς τον Οργανισμό Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (Ο.Σ.Ε.Θ. Α.Ε.), για την καλύτερη εξυπηρέτηση της μετακίνησης των πολιτών από και προς το ΑΧΕΠΑ, με τη δρομολόγηση λεωφορειακής γραμμής που θα διέρχεται από την οδό Αγίου Δημητρίου
β) Κυκλοφοριακές παρεμβάσεις (αμφιδρόμηση και μονοδρόμηση κοντινών οδών, απαγόρευση στάθμευσης κ. ά)
γ) Σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ ΑΠΘ, ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ και Δήμου Θεσσαλονίκης, εξεύρεσης και καθορισμό χώρων στάθμευσης για τους εργαζομένους και τους επισκέπτες στο νοσοκομείο.
Από την πλευρά του ΑΠΘ, στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρύτανης Περικλής Μήτκας, ο αντιπρύτανης Έρευνας και Συντονισμού,Θεόδωρος Λ. Λαόπουλος και η αντιπρύτανις Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, Καθηγήτρια Δέσποινα Ι. Κλαβανίδου. Το  ΑΧΕΠΑ εκπροσώπησαν ο διοικητής του, Αναστάσιος Σπανός και η αναπληρώτρια διοικήτρια, Βασιλική Κοκκινίδου, ενώ εκ μέρους του Δήμου Θεσσαλονίκης παρέστη ο αντιδήμαρχος Αστικής Ανθεκτικότητας & Αναπτυξιακών Προγραμμάτων, Γεώργιος Δημαρέλος.

Πηγή: ΑΜΠΕ