ΜέΡΑ25: Πρόσκληση για συμμετοχή των πολιτών στις αντιφασιστικές συγκεντρώσεις των επόμενων ημερών

Πρόσκληση προς τους πολίτες απευθύνει το «ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη», να συμμετέχουν στις αντιφασιστικές συγκεντρώσεις των επόμενων ημερών (26/4, 8.30 το πρωί, στο Εφετείο – δίκη Χρυσής Αυγής στο β’ βαθμό και 27/4, στις 6.30 το απόγευμα, στο σταθμό ΗΣΑΠ Ηρακλείου).

«Την Τετάρτη 26/4 συνεχίζεται η δίκη της εγκληματικής οργάνωσης ΧΑ σε δεύτερο βαθμό, με την εξέταση της δολοφονικής επίθεσης και απόπειρας ανθρωποκτονίας στους Αιγύπτιους αλιεργάτες», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση και προστίθεται: «Η δίκη της ΧΑ διεξάγεται σε μια περίοδο που τα απομεινάρια της ναζιστικής συμμορίας προσπαθούν να σηκώσουν κεφάλι, είτε με τις απόπειρες του καταδικασμένου ναζιστή Κασιδιάρη, είτε άλλων “μπροστάρηδων” των ναζιστών, όπως του πρ. αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αν. Κανελλόπουλου».

Ταυτοχρόνως, «η κυβέρνηση με τις μεθοδεύσεις της με τον εκλογικό νόμο, που καθόλου δεν στοχεύουν στην πραγματικότητα στην οριοθέτηση του ναζιστικού φαινομένου, όχι απλώς δεν κινείται σε λογική καταπολέμησης της φασιστικής απειλής, αλλά αντίθετα κινδυνεύει να ηρωοποιήσει τους εγκληματίες ναζιστές. Αλλά και με την συνολική πολιτική της, που στηρίζεται στην ακροδεξιά ατζέντα, την καταστολή και το ρατσισμό, τροφοδοτεί ιδεολογήματα που διαχρονικά αξιοποιεί ο φασιστικός χώρος».

Κατά συνέπεια, όπως υποστηρίζει το ΜέΡΑ25 -Συμμαχία για τη Ρήξη, «δεν είναι τυχαίο ότι το τελευταίο διάστημα φασιστικές / ναζιστικές ομάδες προσπαθούν να επανεμφανιστούν στις περιοχές της Ν. Ιωνίας, Ν. Φιλαδέλφειας, N. Ηρακλείου, γράφοντας ναζιστικά συνθήματα πετώντας τρικάκια φασιστικού/ναζιστικού περιεχομένου. Δεν θα τους περάσει! Ο λαός και η νεολαία μόνο μπορούν με τους αγώνες τους να βάλουν οριστικό φραγμό στην προσπαθεί του φιδιού να ανασυγκροτηθεί».

Εν κατακλείδι, «στηρίζουμε τις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις: Τελεσίδικη καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης της ΧΑ. Κανένα δημόσιο βήμα – κανένα δημόσιο χώρο στο φασισμό», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Πηγή: www.amna.gr