Μήνυμα Ζελένσκι στο Φεστιβάλ της Βενετίας – Ζήτησε από τον κόσμο του κινηματογράφου «να μην ξεχνά τον πόλεμο»

Το κόκκινο χαλί στρώθηκε, τα φλας των φωτορεπόρτερ άστραψαν: η 79η Μόστρα της Βενετίας, το παλαιότερο κινηματογραφικό φεστιβάλ του κόσμου, ξεκίνησε απόψε, με επίσημη προσκεκλημένη την Κατρίν Ντενέβ και με την απρόσμενη εμφάνιση του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Η 78χρονη Γαλλίδα ηθοποιός τιμήθηκε με τον Χρυσό Λέοντα για το σύνολο της καριέρας της. Εμφανώς συγκινημένη, η Ντενέβ, που φορούσε μια κατακόκκινη τουαλέτα, ευχαρίστησε το κοινό, αφού προηγουμένως της έπλεξε το εγκώμιο ο Γάλλος δημιουργός Αρνό Ντεπλεσέν.

Η συνέχεια αποτέλεσε έκπληξη: στη σκηνή, μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος, εμφανίστηκε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ηθοποιός και ο ίδιος, για να καλέσει τους συναδέλφους του και τον κόσμο του κινηματογράφου γενικότερα «να μην ξεχνούν» τον πόλεμο στη χώρα του ο οποίος «δεν διαρκεί 120 λεπτά αλλά 189 ημέρες».

Στο τέλος της ομιλίας του στην οθόνη, σε μαύρο φόντο, εμφανίστηκε ένας μακάβριος κατάλογος: τα ονόματα όλων των παιδιών και εφήβων, μέχρι 18 ετών, που σκοτώθηκαν μέχρι σήμερα στον πόλεμο.

Πηγή: www.amna.gr