Ν. Ανδρουλάκης: Να ψηφιστούν αυτοδιοικητικά σχήματα που θα υπηρετούν τον πολίτη

Να στηρίξουν, με την ψήφο τους, αυτοδιοικητικά σχήματα που θα είναι «υπηρέτες του πολίτη και της καθημερινότητάς του» και όχι «της εξουσίας του Μεγάρου Μαξίμου», και θα υπηρετούν την περιφερειακή ανάπτυξη και την αποκέντρωση, ζήτησε από τους ψηφοφόρους, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών της Κυριακής.

Ο κ. Ανδρουλάκης συναντήθηκε το πρωί, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Χρήστο Παπαστεργίου, επικεφαλής της παράταξης «Πράξεις για τη Μακεδονία», στον οποίο και εξέφρασε την υποστήριξή του λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο Χρήστος Παπαστεργίου είναι ένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, που έχει αγωνιστεί για την αυτοδιοίκηση. Είναι μια αυτοδιοικητική επιλογή».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ ευχήθηκε, επίσης, «καλή επιτυχία σε όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που έχουν ένα πολύ σημαντικό αγώνα μπροστά τους αυτή την Κυριακή» και πρόσθεσε: «Έχουμε χρέος να παλέψουμε μέχρι την τελευταία στιγμή. Γιατί μια νίκη της ΝΔ στις αυτοδιοικητικές εκλογές της ερχόμενης Κυριακής θα κλιμακώσει την αλαζονεία του κ. Μητσοτάκη».

Ο κ. Ανδρουλάκης άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για χειρισμούς σε διάφορα θέματα και εξήγησε την επιλογή του ΠΑΣΟΚ να στηρίξει αυτοδιοικητικά σχήματα που θα υπηρετούν τον πολίτη και την καθημερινότητά του, όπως τόνισε. «Η ΝΔ κυβερνά τρεις μήνες και έχουμε βιώσει στο πετσί μας τραγικές επιπτώσεις από τις φυσικές καταστροφές. Την ακρίβεια να κλιμακώνεται χωρίς να υπάρχουν έλεγχοι στην αγορά. Παιχνίδια με τους θεσμούς, σε απόλυτη και αγαστή συνεργασία με τον Βελόπουλο. Αυτά θέλουμε να συνεχιστούν; Θέλουμε να συνεχίσουμε να έχουμε ένα πρωθυπουργό, ο οποίος λειτουργεί με αδιαφάνεια, με αναξιοκρατία, που χειρίζεται το κράτος ως ένα πελατειακό μηχανισμό που ενισχύει την εξουσία του;» σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης. «Η άποψή μας», πρόσθεσε, «είναι ότι την Κυριακή, οι πολίτες πρέπει να στηρίξουν αυτοδιοικητικά σχήματα. Για να έχουν μια αυτοδιοίκηση που υπηρετεί την περιφερειακή ανάπτυξη, που υπηρετεί τον πολίτη, που υπηρετεί την αποκέντρωση και δεν υπηρετεί την αλαζονεία του κ. Μητσοτάκη».

Ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ πήρε μια κεντρική απόφαση να στηρίξει πανελλαδικά νέους ανθρώπους, αλλά με εμπειρία και με πρόγραμμα για την καθημερινότητα, τις υποδομές, για μια «αξιόπιστη χρήση των ευρωπαϊκών κονδυλίων, χωρίς αναξιοκρατία και πελατειακές φιλοσοφίες».

«Αυτή είναι η άποψή μας για την αυτοδιοίκηση και στο πρόσωπο του Χρήστου Παπαστεργίου εικονοποιειται αυτή η άποψη, η οποία πιστεύω ότι, εάν είναι νικηφόρα την ερχόμενη Κυριακή, τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα για τον πολίτη» τόνισε.

Ο κ. Ανδρουλάκης ευχαρίστησε, επίσης, όλα τα στελέχη που έθεσαν υποψηφιότητα, ως δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, που αγωνιούν για το μέλλον της πατρίδας. «Είμαι σίγουρος», είπε, «ότι την Κυριακή που έρχεται θα κάνουμε ένα ακόμη βήμα μέχρι τις ερχόμενες ευρωπαϊκές εκλογές, που η παράταξή μας θα είναι ακόμη πιο ισχυρή, πρωταγωνιστής, απέναντι στη ΝΔ. Αυτό ζητούν οι πολίτες, γι’ αυτό αγωνίζομαι καθημερινά, για αυτό αγωνιζόμαστε όλοι μαζί ενωμένοι».

Συνοδευόμενος από τον κ. Παπαστεργίου και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, περιόδευσε στην αγορά, χαιρέτισε και συνομίλησε με πολίτες και στη συνέχεια όλοι μαζί κατέληξαν σε καφετερία του κέντρου. Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στην αγορά, ο κ. Ανδρουλάκης, πλαισιωμένος από στελέχη, φωτογραφήθηκε μπροστά στη στοά της οδού Βασιλέως Ηρακλείου, όπου στεγαζόταν παλαιότερα τα κεντρικά γραφεία της κομματικής οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη.

Φάνης Γρηγοριάδης

Πηγή: www.amna.gr