Νεϊμάρ: «Η Βραζιλία πιο κοντά στον τίτλο»

Σίγουρος για την κατάκτηση του παγκόσμιου τίτλου από τη Βραζιλία στο Μουντιάλ του Κατάρ (20/11-18/12), εμφανίστηκε ο Νεϊμάρ, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό πρόγραμμα της πατρίδας του, «Jornal da Band».

«Η κατάκτηση ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου ήταν πάντα το όνειρό μου, από τότε που είδα τον Ρομάριο και τον Ρονάλντο να κερδίζουν. Πάντα το έβαζα αυτό ως στόχο για τον εαυτό μου. Το όνειρό μου ήταν πάντα να γίνω ποδοσφαιριστής. Όταν πλησιάζουμε  αυτές τις στιγμές είμαστε πιο νευρικοί και  ανήσυχοι για τη στιγμή  που θα φτάσει σύντομα. Έπαιξα δύο Μουντιάλ και οι στιγμές που πέρασα ήταν για μένα αξέχαστες», τόνισε ο Βραζιλιάνος επιθετικός της Παρί Σεν Ζερμέν.

«Στη Βραζιλία υπάρχει ένα  ευχάριστο κλίμα που διευκολύνει κάθε είδους προσπάθεια. Όλοι υποστηρίζουμε ο ένας τον άλλον, παρά τον ανταγωνισμό για τη διεκδίκηση της θέσης στην ομάδα. Είμαστε μια πολύ ενωμένη ομάδα, έχουμε ένα χαρούμενο περιβάλλον. Είμαστε η ομάδα που βλέπω περισσότερο κοντά στη νίκη, που βλέπω νικήτρια. Έχουμε τα πάντα για να γράψουμε ιστορία. Τακτικά είμαστε πολύ προετοιμασμένοι. Ο Τίτε λειτούργησε τέλεια σε αυτό το θέμα. Ξέρουμε τι να κάνουμε όταν δεν παίζουμε, για να βοηθήσουμε τον άλλον. Αυτό βοηθά πολύ», πρόσθεσε, ενώ μιλώντας για τη δική του στιγμή σε σύγκριση με εκείνη του Ρομάριο το 2994, είπε:
«Το ποδόσφαιρο είναι ένα συλλογικό παιχνίδι και υπάρχουν παίκτες που μπορούν επίσης να αποφασίσουν ένα παιχνίδι. Για ένα παγκόσμιο Κύπελλο, που είναι μία σύντομη διοργάνωση, είναι σημαντικό να υπάρχουν τέτοιοι παίκτες. Ο Ρομάριο έκανε ένα υπέροχο παγκόσμιο Κύπελλο το 1994, ήταν σε μια εξαιρετική στιγμή, αλλά υπήρχαν και άλλοι παίκτες που αποφάσισαν τα παιχνίδια. Το να έχεις έναν ταλαντούχο παίκτη βοηθά κάθε ομάδα.»

 Α. Βαζογιάννης

Πηγή: www.amna.gr