Ο Αλ. Τσίπρας προειδοποιεί: Εάν συμβεί κάτι θα είμαστε μόνοι μας – Προς Τραμπ: «Δεν είμαστε δεδομένοι»

Αιχμές εξαπέλυσε εναντίον της κυβέρνησης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας για τα ελληνοτουρκικά, το κοινωνικό μέρισμα, τη στάση της αστυνομίας σε συνέντευξη του στον ΑΝΤ1.

Σχετικά με την τουρκική προκλητικότητα εξέφρασε την ανησυχία του καθώς όπως είπε η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι επιφυλακτική.

«Ήταν μάλλον ανέτοιμη η κυβέρνηση. Είμαστε σε αυτόν τον τομέα θύμα της επιτυχίας που είχαμε το προηγούμενο διάστημα» σημείωσε ο πρώην πρωθυπουργός και κατηγόρησε την κυβέρνηση για πολυφωνία. «Άλλα λέει ο υπουργός Εξωτερικών και άλλα ο κ. Βαρβιτσιώτης στη Βουλή» εξήγησε.

«Εγώ δεν είμαι της λογικής των κυρώσεων, αλλά είναι αποτρεπτικό όπλο για τα χειρότερα» είπε. Σε ερώτηση για το εάν φοβόταν ως πρωθυπουργός ένα θερμό επεισόδιο, απάντησε: «Αν σας έλεγα ότι δεν φοβόμουν, θα σας έλεγα ψέματα»!

 

Συνέντευξη στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα»

To 2015 αναλάβαμε μια χώρα σε ανθρωπιστική και δημοσιονομική κρίση ενώ περάσαμε δύσκολες στιγμές με το προσφυγικό και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Καταφέραμε να βάλουμε την οικονομία σε ράγες, προστατεύοντας τους πιο αδύναμους αλλά και να αναβαθμίσουμε τον γεωπολιτικό ρόλο της χώρας.Από τον Σεπτέμβριο του 2018 μέχρι και τον Ιούλιο του 2019, ενισχύσαμε την κοινωνική πλειοψηφία με θετικά μέτρα ύψους σχεδόν 3 δισ. ευρώ. Αυτά τα θετικά μέτρα χαρακτήριζε «ψίχουλα» η ΝΔ. Σήμερα, η κυβέρνηση της ΝΔ, έχει δώσει σχεδόν 400 εκατ. ευρώ.Ο κ. Ινδαρές υπερασπίστηκε το οικιακό άσυλο και τελικά βρέθηκε απολογούμενος. Συγκλονιστική και σοκαριστική ήταν και η προσπάθεια διαστρέβλωσης της πραγματικότητας, μέσω της υπεροπλίας που διαθέτει η σημερινή κυβέρνηση στα ΜΜΕ.Συνέντευξη στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1 και τον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη.

Δημοσιεύτηκε από Alexis Tsipras στις Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου 2019