Ο Ανδρ. Κατσανιώτης ανέλαβε τον συντονισμό της ανθρωπιστικής βοήθειας από την Ελλάδα προς την Τουρκία και τη Συρία

Σε συνέχεια της πρωτοφανούς ανθρώπινης τραγωδίας από τους καταστροφικούς σεισμούς σε Τουρκία και Συρία και προκειμένου παρασχεθεί κάθε δυνατή συνδρομή προς τις πληγείσες περιοχές, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Ανδρέας Κατσανιώτης, έχει αναλάβει, κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού, τον συντονισμό των φορέων και των ιδιωτών οι οποίοι επιθυμούν να συνδράμουν στις ενέργειες συλλογής ανθρωπιστικής βοήθειας, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΞ.

Τα είδη πρώτης ανάγκης που συγκεντρώνονται, όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, αφορούν ενδεικτικά σε:

– ρουχισμό για ενήλικες, ανήλικους και βρέφη

– κουβέρτες

– φαρμακευτικά υλικά

– κρεβάτια

– σκηνές

– τρόφιμα μακράς διαρκείας

Ο πλήρης κατάλογος των ειδών πρώτης ανάγκης βρίσκεται τον ιστότοπο: https://hellenicaid.mfa.gr/. Τα στοιχεία επικοινωνίας είναι: Τηλ.: 210 368 4035, 210 368 4407, email: aid@mfa.gr

Επίσης, ανακοινώνεται πως με εντολή του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, έχει ενεργοποιηθεί η Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Εξωτερικών για κάθε αναγκαία συνδρομή σε Έλληνες πολίτες στις πληγείσες από τους σεισμούς περιοχές της Τουρκίας και της Συρίας.

Στοιχεία επικοινωνίας είναι: Τηλ.: 210 368 1730, 210 368 1350, email: mdk@mfa.gr & kt@mfa.gr

Α. Κατσανιώτης: Η Ελλάδα δημιουργεί ανθρωπιστικό διάδρομο για τη στήριξη των πληγείσων περιοχών σε Τουρκία και Συρία

Το μήνυμα πως η Ελλάδα δημιουργεί ανθρωπιστικό διάδρομο για τη στήριξη των πληγείσων περιοχών σε Τουρκία και Συρία, στέλνει ο υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης, ο οποίος έχει αναλάβει, κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού, τον συντονισμό των φορέων και των ιδιωτών οι οποίοι επιθυμούν να συνδράμουν στις ενέργειες συλλογής ανθρωπιστικής βοήθειας.

«Με το προσωπικό του υπουργείου Εξωτερικών θα μεταφέρουμε τη βοήθεια και συμπαράσταση του ελληνικού λαού στους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας» υπογραμμίζει ο Ανδρέας Κατσανιώτης.

Πηγή: www.amna.gr