Ο Ριζ Άχμεντ για την κοινότητα των κωφών

Ο Ριζ Άχμεντ συζήτησε για την εκμάθηση της νοηματικής γλώσσας για τις ανάγκες της ταινίας «Sound of Metal» στην οποία πρωταγωνιστεί και αποκάλυψε όσα έμαθε από την κοινότητα κωφών κατά τη διάρκεια εμφάνισής του στο «The Late Show» με τον Στίβεν Κόλμπερτ.

 

Ο Άχμεντ πέρασε επτά μήνες μαθαίνοντας την Αμερικανική Νοηματική Γλώσσα για τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στο φιλμ «Sound of Metal», στο οποίο απεικονίζει έναν ντράμερ heavy metal που αρχίζει να χάνει την ακοή του.

«Το σπουδαιότερο συμπέρασμα για μένα ήταν ότι η κώφωση δεν είναι μια αναπηρία – είναι μια κουλτούρα. Είναι ένας τρόπος να υπάρχεις στον κόσμο. Οι κωφοί δεν έχουν προβλήματα ακοής. Εμείς μειονεκτούμε, επειδή δεν μιλάμε τη νοηματική γλώσσα» είπε ο ηθοποιός.

«Η νοηματική γλώσσα είναι μια τόσο πλούσια μορφή έκφρασης. Στην πραγματικότητα νιώθω ότι η κοινότητα των κωφών με δίδαξε το πραγματικό νόημα της ακρόασης. Ξέρετε, η ακρόαση δεν είναι κάτι που κάνετε μόνο με τα αυτιά σας, είναι κάτι που κάνετε με την προσοχή σας και την ενέργεια και αφήνοντας χώρο για την ενέργεια κάποιου άλλου» συνέχισε.

Πηγή: www.amna.gr