ΟΑ: Εντός Μαρτίου η απόφαση για ξένους θεατές

Η Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο θα αποφασίσει πριν από τα τέλη Μαρτίου σχετικά με την παρουσία ξένων θεατών και πριν από τα τέλη Απριλίου σχετικά με τον αριθμό των ατόμων που θα μπορούν να παρακολουθήσουν κάθε άθλημα, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη η νέα πρόεδρός της, Σέικο Χασιμότο.

Η ασφάλεια των Ιαπώνων «είναι η προτεραιότητα«, όπως δήλωσε η Χασιμότο σε δημοσιογράφους, μετά από τηλεδιάσκεψη που είχε με αξιωματούχους της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ), την ιαπωνική κυβέρνηση και τις μητροπολιτικές αρχές του Τόκιο.

Η Χασιμότο είπε ότι η απόφαση θα ληφθεί στα τέλη του μήνα, πριν από την έναρξη της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας στις 25 Μαρτίου, αν και ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης ισχυρίστηκαν ότι η κυβέρνηση έχει ήδη επιλέξει να μην παρακολουθήσουν τους Αγώνες φίλαθλοι από το εξωτερικό.

«Πρέπει πραγματικά να σκεφτόμαστε πολύ και σοβαρά για τα μεταλλαγμένα στελέχη του ιού» δήλωσε η παλιά κορυφαία αθλήτρια και πρώην υπουργός, υπεύθυνη για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Και πρόσθεσε: «Το άγχος παραμένει μεταξύ των πολιτών, που έχουν γίνει υπερβολικά εχθρικοί για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων (23 Ιουλίου-8 Αυγούστου), και, όσο υπάρχει άγχος, θα πρέπει να εργαστούμε για να εγγυηθούμε την ασφάλειά τους» επέμεινε.

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα μια πιθανή απόφαση στα τέλη Απριλίου-αρχές Μαΐου για τους θεατές από το εξωτερικό, αλλά η Χασιμότο δήλωσε την Τετάρτη ότι οι φίλαθλοι, τα ξενοδοχεία και οι ταξιδιωτικοί πράκτορες θα πρέπει να ενημερωθούν νωρίτερα.

Πηγή: www.amna.gr