Οι Ντάλας Κάουμποϊς είναι η ακριβότερη ομάδα στον επαγγελματικό αθλητισμό

Οι Ντάλας Κάουμποϊς του NFL, είναι η ακριβότερη ομάδα στον επαγγελματικό αθλητισμό, σύμφωνα με σχετική έρευνα της «Sportico».

Η Sportico, που παρακολουθεί οικονομικά δεδομένα στον αθλητισμό, έχει αποτιμήσει το Ντάλας στα 7,64 δισεκατομμύρια δολάρια, δηλαδή 630 εκατομμύρια δολάρια περισσότερα από την δεύτερη πιο ακριβή ομάδα, τους Νιού Γιορκ Γιάνκις του MLB (μπέιζμπολ). Οι εκτιμώμενες αξίες καθορίσθηκαν μέσω συνεντεύξεων που πραγματοποιήθηκαν με τραπεζίτες, δικηγόρους, ιδιοκτήτες και στελέχη του front office των ομάδων.

Τρία στοιχεία καθορίζουν την εκτιμώμενη συνολική αξία μιας ομάδας. Η αξία της ομάδας, οι σχετικές επιχειρήσεις και τα έσοδα. Πολλές… γκρίζες περιοχές βρίσκονται μέσα σε αυτές τις εκτιμήσεις, καθώς η αξία της ομάδας μπορεί να κυμαίνεται ανάλογα με το τι είναι διατεθειμένος να δαπανήσει ένας δυνητικός αγοραστής και τα έσοδα συχνά παραμένουν μυστικά.

Το Ντάλας έχει αξία ομάδας 7,14 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αποφέρει 497 εκατομμύρια δολάρια χάρη σε σχετικές επιχειρήσεις, αλλά και έσοδα 978 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την έκθεση.

Οι Κάουμποϊς είναι μία από τις πέντε ομάδες NFL που κατατάσσονται στο top 10 του Sportico ενώ η… φθηνότερη ομάδα στο NFL, είναι οι Σινσινάτι Μπένγκαλς με αξία 2,84 δισεκατομμύρια δολάρια.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΖΑΡΚΑΔΗΣ

Πηγή: www.amna.gr