Ομιλος ONEX: Καταβολή 1,8 εκατ. ευρώ στους εργαζομένους των Ναυπηγεία Ελευσίνας ενόψει Πάσχα

Την καταβολή 1,8 εκατ. ευρώ για την οικονομική ενίσχυσή των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, ενόψει των εορτών του Πάσχα, και έναντι των οφειλόμενων του 30% της προηγούμενης ιδιοκτησίας, ανακοίνωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΝΕΧ κ. Πάνος Ξενοκώστας, με επιστολή που απέστειλε στους εργαζομένους.

Το ποσό θα καταβληθεί την Παρασκευή 7 Απριλίου και θα διανεμηθεί, ανάλογα με τα εναπομείναντα ανά εργαζόμενο οφειλόμενα της προηγούμενης ιδιοκτησίας. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας οι εργαζόμενοι θα λάβουν από 600 ευρώ ως 7.000 ευρώ ο καθένας.

Στην επιστολή του, ο κ. Ξενοκώστας, επισημαίνει ότι «τα ανωτέρω ποσά είναι πλέον των όποιων χρημάτων λαμβάνει ο κάθε εργαζόμενος σε μηνιαία βάση για το πλάνο επισκευών, αναβαθμίσεων και συντηρήσεων με βάση το οποίο ανακατασκευάζεται ολόκληρο το ναυπηγείο. Παρόλο που αρκετοί εργαζόμενοι έχουν ήδη λάβει το 30% που προβλέπονταν μετά την απόφαση εξυγίανσης, έχει προβλεφθεί και για αυτούς ενίσχυση έναντι του 70% που προβλέπεται μετά τις μεταβιβάσεις.

Παρότι αποτελεί ένα ιστορικό παράδοξο άνευ προηγούμενου το να δίνονται χρήματα ή να επενδύονται κεφαλαία προτού εξαγοραστεί μία επιχείρηση εφόσον ακόμη εκκρεμεί η δικαστική σπόφαση εξυγίανσης και οι προβλεπόμενες μεταβιβάσεις, ο όμιλος ONEX με γνώμονα τη στήριξη των εργαζομένων και των οικογενειών τους στα Ναυπηγεία Ελευσίνας αποφάσισε την αποδέσμευση του παραπάνω ποσού. Σημειώνεται ότι τα περασμένα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά οι εργαζόμενοι ενισχύθηκαν και πάλι από τον όμιλο ONEX με το ποσό του 1,2 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι επενδύσεις του ομίλου στα Ναυπηγεία Ελευσίνας αγγίζουν ήδη τα 18 εκατομμύρια ευρώ. Τόσο τα ανώτερα ποσά που αφορούν ενίσχυση των εργαζομένων αξίας 3 εκατομμυρίων ευρώ, όσο και τα υπόλοιπα ποσά τα οποία ήδη επενδύονται και θα ανέλθουν περί τα 12-15 εκατ. ευρώ μέχρι τα τέλη Μαΐου, αποτελούν την έμπρακτη δέσμευσή μας στο όραμα αναγέννησης των Ναυπηγείων Ελευσίνας, τα οποία μαζί με αυτά της Σύρου σχηματίζουν μια ισχυρή οικογένεια που αναδεικνύεται σε ηγέτη του κλάδου στην Ελλάδα», αναφέρεται η ανακοίνωση..

Πηγή: www.amna.gr