ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: «Η Δικαιοσύνη δεν μπορεί να λειτουργεί “με εντολή Μητσοτάκη”»

Με αιχμηρή ανακοίνωση σχολίασε το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής την επιστολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη πρός τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο για την αναβάθμιση της έρευνας σχετικά με το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

 

«Το περιεχόμενο και το ύφος της σημερινής επιστολής του πρωθυπουργού προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου καταδεικνύουν πώς αντιμετωπίζει η Νέα Δημοκρατία τους θεσμούς της Πολιτείας», αναφέρει η ανακοίνωση του γραφείου τύπου του κόμματος. Τονίζει ότι «η Δικαιοσύνη δεν μπορεί να λειτουργεί “με εντολή Μητσοτάκη”. Ούτε επιτρέπεται στον κ. πρωθυπουργό να εκδίδει κατευθυντήριες οδηγίες προς δικαστές και εισαγγελείς για αυτονόητες οφειλόμενες ενέργειες και διαδικασίες σε ανοιχτές ποινικές δικογραφίες».

Επικρίνεται ακόμη «ο λαλίστατος ‘Αδωνις Γεωργιάδης που προσβάλλει τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού επιχειρώντας χυδαία να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση από τις βαρύτατες κυβερνητικές ευθύνες για τον θάνατο 57 συμπολιτών μας. Ας μην ψάχνουν καταφύγιο σε φτηνά μικροκομματικά παιχνίδια και ας ανταποκριθούν στη σοβαρότητα των στιγμών».

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ υπογραμμίζει ότι «σε κάθε ισχυρή δημοκρατία, η Δικαιοσύνη γνωρίζει την αποστολή της, τον τρόπο λειτουργίας της και την αξία των αποδεικτικών μέσων. Δεν περιμένει κανέναν να της υποδείξει πότε και πώς θα κινηθεί. Είμαστε βέβαιοι ότι έτσι πράττει και θα πράξει και στην υπόθεση των Τεμπών. Ανεξάρτητη και ανεπηρέαστη».

Πηγή: www.amna.gr