Πόλεμος στην Ουκρανία: Συντριβή δύο UAVs στην περιφέρεια Καλούγκα της Ρωσίας

Δυο τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη συνετρίβησαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στην περιφέρεια Καλούγκα της Ρωσίας, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο Βλαντίσλαφ Σάψα, μέσω της πλατφόρμας Telegram.
Το πρώτο  κατέπεσε κοντά στο χωριό Στρελκόβκα, το δεύτερο σε δασική περιοχή στην περιοχή Μεντίνσκι, διευκρίνισε.
Κατά τις «πρώτες πληροφορίες», δεν υπήρξαν «θύματα», παρά μόνο ελαφριές υλικές ζημιές, συμπλήρωσε.
Η περιφέρεια Καλούγκα γειτονεύει προς βορρά με αυτήν της Μόσχας.
Στο μεταξύ άδειος εμπορευματικός συρμός εκτροχιάστηκε στη νότια περιφέρεια Μπιέλγκοροντ, που γειτονεύει με την Ουκρανία, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της τοπικής αυτοδιοίκησης Βιάτσελαβ Γκλάντκοφ, προσθέτοντας πως η αιτία δεν είναι ακόμη γνωστή.
Και σε αυτή την περίπτωση, «με βάση τις πρώτες πληροφορίες δεν υπάρχουν θύματα», σύμφωνα με τον κ. Γκλάντκοφ. Ο εκτροχιασμός έγινε κοντά σε σιδηροδρομικό σταθμό στο Αλεξέεφσκι.
Οι εκρήξεις και οι επιθέσεις σε αυτή την τελευταία περιφέρεια της Ρωσίας είναι καθημερινές το τελευταίο διάστημα, με τις αρχές να κατηγορούν είτε τον ουκρανικό στρατό, είτε δολιοφθορείς προσκείμενους στο Κίεβο.
Οι ουκρανικές αρχές δεν αναλαμβάνουν σχεδόν ποτέ την ευθύνη για επιθέσεις στη Ρωσία, ούτε τομείς της Ουκρανίας που έχουν κυριεύσει τα ρωσικά στρατεύματα, που εισέβαλαν στο έδαφος της Ουκρανίας τον Φεβρουάριο του 2022.

Πηγή: www.amna.gr