ΣΧΟΛΙΑ NEW YORK TIMES: Η ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΟΤΙΜΟΥΣΕ ΤΟΝ Κ.ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

H αμερικανική εφημερίδα σχολιάζει ότι «η υποτίμηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν ένα εθνικό σπορ στην Ελλάδα», όμως εκείνος γέλασε τελικά τελευταίος

Ο άνθρωπος που ορισμένοι τον υποτιμούσαν και τον έλεγαν «Κούλη», τώρα είναι ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδος, όπως αναφέρουν οι «New York Times» σε σημερινό τους άρθρο που φιλοξενεί δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη πριν από τις εκλογές.
Απεικονίζοντας τον νέο Έλληνα πρωθυπουργό σε μία από τις ομιλίες του στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας να σφίγγει το χέρι των οπαδών του, η αμερικανική εφημερίδα σχολιάζει ότι «η υποτίμηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν ένα εθνικό σπορ στην Ελλάδα».
«Για τους επικριτές του ήταν ο “Koulis”, …όμως, ύστερα από τη σαρωτική νίκη του στις εθνικές εκλογές της Κυριακής, ο κ. Μητσοτάκης, ηγέτης του κεντροδεξιού κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, ήταν αυτός που γέλασε τελευταίος», προσθέτει το επίμαχο δημοσίευμα. «Η άνοδος του στην πρωθυπουργία της Ελλάδος μαρτυρά την αντοχή του και τη ριζική μετατόπιση του πολιτικού συστήματος που έχει υποστεί η χώρα μέσα σε μια δεκαετία ακραίων οικονομικών δυσκολιών, αλλά και την επακόλουθη αναμόρφωση των πολιτικών συμμαχιών».
«Είναι επίσης μια εντυπωσιακή αναθέρμανση ενός πολιτικού κόμματος σε μια εποχή όπου τα ευρωπαϊκά κεντροδεξιά κόμματα αγωνίζονται να κερδίσουν τις εκλογές και να σχηματίσουν κυβερνήσεις χωρίς εταίρους», γράφουν οι «New York Times».

Πηγή: protothema.gr