Σουμάχερ ή Χάμιλτον; Οι αριθμοί των δύο κορυφαίων

Ένα από τα ερωτήματα που θα βασανίζει τους φίλους των μηχανοκίνητων αθλημάτων είναι αν ο Λιούις Χάμιλτον ή ο Μίκαελ Σουμάχερ είναι ο καλύτερος πιλότος όλων των εποχών. Η αλήθεια είναι ότι τα στατιστικά τους… τρομάζουν και η σύγκριση μόνο εύκολη δεν είναι. Ο Βρετανός οδηγός έφτασε τις 92 νίκες και ξεπέρασε τον θρύλο του αθλήματος, που έχει 91.

Το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων παρουσιάζει τους… αριθμούς, αλλά και γεγονότα από τις καριέρες των δύο πιλότων!

Ο Βρετανός έχει ανέβει στο βάθρο 161 φορές έναντι 152 του Σουμάχερ, ενώ έχει εξασφαλίσει 97 pole position έναντι 68 του Γερμανού.

Το καλύτερο σερί του Σουμάχερ είναι 8 νίκες στη Γαλλία, ενώ ο Χάμιλτον έχει σημειώσει ισάριθμες νίκες στην Ουγγαρία.

Στο Σίλβεστρόουν ο Χάμιλτον έχει ανέβει 10 φορές στο βάθρο, όντας η αγαπημένη του πίστα, ενώ ο Σουμάχερ τόσο στη Βαρκελώνη, όσο και στο Σαν Μαρίνο έχει ανοίξει σαμπάνια 12 φορές.

Οσον αφορά τις pole position το καλύτερο προσωπικό ρεκόρ του Χάμιλτον είναι 8 φορές στην Αυστραλία, όσες και του «Σούμι» στην Ιαπωνία.

Μόλις δύο φορές ο Χάμιλτον έχει «χάσει» από ομοσταβλίτη του στο τέλος του πρωταθλήματος. Πιο συγκεκριμένα το 2011 και το 2016 έμεινε πίσω από συμπαίκτη του. Από την άλλη ο Σουμάχερ είχε μείνει τρεις φορές (1991, ’97, ’99). Για την Ιστορία πάντως ο Γερμανός πιλότος το 1991 έτρεξε μόνο μία φορά, ενώ το 1997 είχε σπάσει το πόδι του και δεν συμμετείχε σε 7 grand prix.

Ο Λιούις Χάμιλτον σημείωσε την πρώτη του νίκη στα 22 και στέφθηκε πρωταθλητής ένα χρόνο αργότερα. Πάντως θα μπορούσε να γράψει Ιστορία, αλλά στη παρθενική του χρονιά έχασε το πρωτάθλημα για μόλις ένα βαθμό.

Ο Μίκαελ Σουμάχερ κατέκτησε την πρώτη του νίκη στα 23 και το πρωτάθλημα στα 25.

Δύο εκ των κορυφαίων πιλότων στην Ιστορία, έχουν και κάτι κοινό. Η ενασχόλησή τους με την F1 συνοδεύτηκε από μεγάλες θυσίες των γονιών. Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι ακριβό σπορ, αλλά αμφότεροι ήταν από φτωχές οικογένειες. Οι γονείς του Σουμάχερ έκαναν πολλές ταυτόχρονες δουλειές και είχαν την τύχη να τους στηρίξει ένας τοπικός επιχειρηματίας, ενώ ο Αντονι Χάμιλτον αναγκάστηκε να δουλέψει και τρεις δουλειές ταυτόχρονα για να μπορέσει να ανταπεξέλθει.

Πηγή: www.amna.gr