Στην Ελβετία το EURO 2025 των γυναικών (vid)

Η Ελβετία θα αναλάβει τη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος γυναικών του 2025, όπως ανακοινώθηκε από την UEFA, στο πλαίσιο της σημερινής συνεδρίασης της εκτελεστικής επιτροπής στην Λισαβόνα.

Τον περασμένο Οκτώβριο, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία είχε κάνει γνωστό πως έλαβε τέσσερις υποψηφιότητες για τη φιλοξενία του τουρνουά, συμπεριλαμβανομένων αυτών της Γαλλίας και Πολωνίας, όπως επίσης και αυτή της συνυποψηφιότητας των Δανίας, Φινλανδίας, Νορβηγίας και Σουηδίας. Επίσης και η Ουκρανία είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη διοργάνωση των αγώνων, πριν τη ρωσική εισβολή.

«Πρόκειται για μία ιστορική μέρα για την Ελβετία, την ομοσπονδία και το γυναικείο ποδόσφαιρο», ανέφερε με δήλωσή του ο πρόεδρος της SFA, Ντομινίκ Μπανκ και πρόσθεσε: «Αυτό το μεγάλο βήμα θα διαμορφώσει την ανάπτυξη του γυναικείου ποδοσφαίρου σε όλα τα επίπεδα».

Σύμφωνα με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ελβετίας «το τουρνουά θα έχει διάρκεια τέσσερις εβδομάδες, μεταξύ Ιουνίου και Ιουλίου του 2025 στις προγραμματισμένες εγκαταστάσεις των Βασιλείας, Βέρνης, Γενεύης, Ζυρίχης, Σεντ Γκάλεν, Σιόν, Λουκέρνης και Τουν».

Η προηγούμενη διοργάνωση του τουρνουά διεξήχθη στην Αγγλία το 2022, όπου οι «οικοδεσπότες» κατέκτησαν τον τίτλο μετά τη νίκη επί της Γερμανίας στον τελικό του Γουέμπλεϊ.
Θ. ΤΟΓΙΑΣ

Πηγή: www.amna.gr