Στον ανακριτή οι έξι συλληφθέντες για οπαδικό επεισόδιο

Στον ανακριτή Πολυγύρου παραπέμφθηκαν να απολογηθούν οι έξι νεαροί που συνελήφθησαν κατηγορούμενοι για εμπλοκή σε αιματηρή επίθεση εις βάρος δύο ατόμων, επεισόδιο που διαδραματίστηκε τα ξημερώματα της Κυριακής, στην Καλλιθέα Χαλκιδικής, και το οποίο η ΕΛ.ΑΣ. αποδίδει σε οπαδικές διαφορές.

Οι συλληφθέντες, ηλικίας 19 έως 23 ετών, οδηγήθηκαν το πρωί στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης Πολυγύρου, που τους απήγγειλε κατηγορίες, κατά περίπτωση, για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, απλή συνέργεια στην πράξη αυτή, καθώς και για μια σειρά από πλημμεληματικές πράξεις. Πήραν προθεσμία για να απολογηθούν το πρωί της Τετάρτης και μέχρι τότε παραμένουν υπό κράτηση.

Τα θύματα, 23 και 24 ετών, δέχθηκαν χτυπήματα με μαχαίρι στα πόδια και νοσηλεύονται εκτός κινδύνου στα νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ και Γεννηματάς της Θεσσαλονίκης.

Από την προανάκριση ταυτοποιήθηκε το άτομο που φέρεται να μαχαίρωσε τους δύο νεαρούς (στη δικογραφία υπάρχει και τρίτο θύμα που όμως δεν τραυματίστηκε). Κατόπιν αστυνομικών αναζητήσεων εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν το μεσημέρι της Κυριακής, οι έξι κατηγορούμενοι στην περιοχή Φούρκα της Χαλκιδικής, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν τρία μαχαίρια και μια ναυτική φωτοβολίδα. Ένας εξ αυτών φαίνεται ότι είχε απασχολήσει και κατά το παρελθόν τις διωκτικές Αρχές για παραβάσεις, συνδεόμενες με τον αθλητικό Νόμο.

Εκτός από την Ασφάλεια του Πολυγύρου, στις έρευνες για την υπόθεση συμμετείχε κλιμάκιο αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας Θεσσαλονίκης.

Πηγή: www.amna.gr