Συμμαχία τεσσάρων μεσογειακών πρακτορείων ειδήσεων για την κλιματική κρίση – Συμμετέχει το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στην υπογραφή Κοινής Διακήρυξης για την προστασία των δασών της Μεσογείου από τις πυρκαγιές και την ευαισθητοποίηση των πολιτών προχώρησαν τέσσερα ειδησεογραφικά πρακτορεία της περιοχής, συμπεριλαμβανομένου του ΑΠΕ-ΜΠΕ που εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο και γενικό διευθυντή, Αιμίλιο Περδικάρη.

Στην πρωτοβουλία συμμετέχουν, εκτός από το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το ιταλικό ANSA, το ισπανικό EFE και το τουρκικό Anadolu. Η Κοινή Διακήρυξη υπογράφηκε στην Κωνσταντινούπολη, στο περιθώριο του Περιβαλλοντικού Φόρουμ που διοργάνωσε το πρακτορείο Anadolu. Όπως αναφέρεται στο κείμενό της, τα τέσσερα μεσογειακά πρακτορεία θα διοργανώσουν μία συνάντηση εργασίας για το ζήτημα, σκοπεύοντας να συνεργαστούν πιο στενά μεταξύ τους για την κάλυψη αντίστοιχων φυσικών καταστροφών, αλλά και για την ευαισθητοποίηση του κοινού.

Το Περιβαλλοντικό Φόρουμ της Κωνσταντινούπολης είχε αντικείμενο τη στάση των Μέσων Ενημέρωσης απέναντι στην κλιματική κρίση και το περιβάλλον, αλλά και τους τρόπους με τους οποίους τα ειδησεογραφικά πρακτορεία θα πρέπει να φροντίζουν για τη σχετική ενημέρωση του κοινού και την ευαισθητοποίησή του. «Αξιολογήσαμε την κλιματική και περιβαλλοντική κρίση μέσα από τις διαφορετικές οπτικές των δημοσιογράφων και των πρακτορείων διαφόρων χωρών, αλλά και τους αντιπροσώπους διεθνών οργανισμών που βρέθηκαν εδώ», δήλωσε στο κλείσιμο των εργασιών του Φόρουμ ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής του Anadolu, Σερντάρ Καραγκιόζ.

Πηγή: www.amna.gr