Θεσσαλονίκη: Τρεις οδικοί κόμβοι σε Περαία και Νέους Επιβάτες

Κυκλοφοριακή «ανάσα» θα πάρουν τα ανατολικά προάστια της Θεσσαλονίκης, με τη βοήθεια της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία θα προχωρήσει στην κατασκευή τριών κόμβων στην επαρχιακή οδό Θεσσαλονίκης – Μηχανιώνας.

Το έργο, που θα χρηματοδοτήσει εξ ολοκλήρου η ΠΚΜ, θα συμβάλλει επίσης στην ενίσχυση της τουριστικής και αναπτυξιακής προοπτικής του δήμου Θερμαϊκού, θα κατασκευαστούν με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Το πράσινο φως για την κατασκευή των κόμβων ανακοίνωσε σήμερα ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας στη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα με τη συμμετοχή του δημάρχου Θερμαϊκού, Γιώργου Τσαμασλή, των αντιπεριφερειαρχών Βούλας Πατουλίδου και Πάρη Μπίλλια και στελεχών των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας και του δήμου.

200113-siskepsi1-TNwkQ.jpg

Όπως ανάφερε ο κ. Τζιτζικώστας, με την κατασκευή των κόμβων και με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ακολουθήσουν, θα αποκατασταθεί η απρόσκοπτη ροή της κυκλοφορίας από την είσοδο της Περαίας μέχρι τους Νέους Επιβάτες, χωρίς φωτεινούς σηματοδότες.

Ποιοι είναι οι κόμβοι

Οι τρεις κόμβοι που θα κατασκευαστούν είναι:

-Είσοδος Περαίας

-Κεντρική Διασταύρωση Περαίας

-Κεντρικός Κόμβος Ν. Επιβατών.

«Τα έργα που αποφασίσαμε είναι εξαιρετικά σημαντικά για την ανάπτυξη της ανατολικής Θεσσαλονίκης και την καθημερινότητα των κατοίκων της περιοχής. Δίνουμε λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα, το οποίο ταλαιπωρεί μια περιοχή που αποτελεί τουριστικό πόλο για τη Θεσσαλονίκη, προσελκύοντας κάθε καλοκαίρι χιλιάδες επισκέπτες και τουρίστες, αλλά και τον διαρκώς αυξανόμενο πληθυσμό των οικισμών του Δήμου Θερμαϊκού, όπως και τις επιχειρήσεις της περιοχής. Συμβάλλουμε με αυτό τον τρόπο αποφασιστικά στη βελτίωση των κυκλοφοριακών συνθηκών και στην ενίσχυση της αναπτυξιακής προοπτικής των ανατολικών τουριστικών προαστίων της Θεσσαλονίκης. Η αναβάθμιση της επαρχιακής οδού Θεσσαλονίκης – Μηχανιώνας είναι άλλωστε κεντρική προτεραιότητα της διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, αφού ο δρόμος εξυπηρετεί το αεροδρόμιο ‘Μακεδονία’, αλλά και σημαντικές αναπτυξιακές δραστηριότητες στην ευρύτερη περιοχή», επισήμανε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Τζιτζικώστας.

Τσαμασλής: Ικανοποιούμε ένα αίτημα της περιοχής

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιώργος Τσαμασλής εξέφρασε την πλήρη ικανοποίηση του για τη στήριξη, όπως είπε, της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα στην προσπάθεια να ικανοποιηθεί ένα αίτημα πολλών ετών των κατοίκων και των επιχειρήσεων στην περιοχή του δήμου.

«Η οδός Θεσσαλονίκης – Μηχανιώνας είναι αυτή που εξυπηρετεί το σύνολο της περιοχής και με την κατασκευή των κόμβων και τις παρεμβάσεις που σχεδιάσαμε από κοινού ενισχύουμε την ασφάλεια των μετακινήσεων, καθώς ο δρόμος περνά μέσα από πυκνοκατοικημένες περιοχές. Με την αποφασιστική στάση του Περιφερειάρχη χρονίζοντα προβλήματα, που αφορούν σε όλη την ανατολική Θεσσαλονίκη βρίσκουν επιτέλους τη λύση τους» υπογράμμισε ο κ. Τσαμασλής.

 

Πηγή: makthes.gr