Το Skoda ENYAQ SPORTLINE iV διαθέτει σπορ χαρακτήρα και ιδιαίτερες σχεδιαστικές πινελιές

Πριν ακόμα κυκλοφορήσει στους ευρωπαϊκούς δρόμους, η Skoda εμπλουτίζει την γκάμα του ENYAQ iV, του πρώτου της αμιγώς ηλεκτρικού SUV, με μία δυναμική έκδοση. Πρόκειται για το Skoda ENYAQ SPORTLINE iV το οποίο έχει έντονο σπορ χαρακτήρα, ξεχωρίζοντας από τις υπόλοιπες εκδόσεις χάρη στις ιδιαίτερες σχεδιαστικές πινελιές.

Το μαύρο χρώμα προσδίδει σπορ εμφάνιση και συνδυάζεται με μεγαλύτερες ζάντες αλουμινίου και σπορ χαμηλωμένο πλαίσιο, που συνολικά τονίζουν τα δυναμικά χαρακτηριστικά οδήγησης. Σπορ καθίσματα με ενσωματωμένα προσκέφαλα, δερμάτινο σπορ τιμόνι τριών ακτίνων και επένδυση από ανθρακονήματα, συμπληρώνουν το εσωτερικό.

Το μοντέλο βασίζεται στην πλατφόρμα MEB του γκρουπ Volkswagen και διατίθεται σε τρεις εκδόσεις κινητήρα. Τόσο το ENYAQ iV 60 με ισχύ 132 kW (180 ίππων) και μέγιστη ροπή 310 Nm όσο και το ENYAQ iV 80 με μπαταρία 82 kWh, ισχύ 150 kW (204 ίππων) και αυτονομία πάνω από 520 χλμ. (WLTP), διαθέτουν πίσω κίνηση. Το ENYAQ iV 80x με δύο ηλεκτρικούς κινητήρες έχει συνδυασμένη ισχύ 195 kW (265 ίππων) και μέγιστη ροπή 425 Nm, είναι τετρακίνητο. Αυτή η τελευταία έκδοση, θα ολοκληρώσει την γκάμα αργότερα μέσα στο έτος.

Το μοντέλο αναμένεται στην Ελλάδα την άνοιξη.

Πηγή: www.amna.gr