Τσέφεριν: «Οι στημένοι αγώνες από τις μεγαλύτερες απειλές για το ποδόσφαιρο»

H UEFA σε συνεργασία με τη Σχολή Ποινικής Δικαιοσύνης του Πανεπιστημίου της Λωζάννης (UNIL), δημιούργησε το Fight the Fix (FTF), ένα νέο πρόγραμμα εκπαίδευσης που αντιμετωπίζει ζητήματα στημένων αγώνων στον αθλητισμό, βοηθώντας όσους εμπλέκονται στην καταπολέμησή τους, στον  εντοπισμό και τη διερεύνησή τους.
Επικεντρώνεται στην πρακτική εξάσκηση, με τους συμμετέχοντες να επιλύουν μια εικονική υπόθεση στημένων αγώνων, ακολουθώντας την πλήρη διαδικασία πληροφοριών και έρευνας από την ταυτοποίηση έως τη δίωξη.

«Οι στημένοι αγώνες είναι μια από τις μεγαλύτερες απειλές για την ακεραιότητα του όμορφου παιχνιδιού και είναι καθήκον της UEFA να παραμείνει στην πρωτοπορία στον αγώνα. Η διατήρηση της εμπιστοσύνης στο άθλημα σημαίνει αύξηση της τεχνογνωσίας και της υποστήριξης για όσους συμμετέχουν στον αγώνα σε εθνικό και διεθνές επίπεδο», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν.

Η UEFA ενέκρινε πέρυσι ένα νέο σχέδιο δράσης για την καταπολέμηση των στημένων αγώνων. Σε συνεργασία με το Συμβούλιο της Ευρώπης, τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, την INTERPOL και την Europol, η UEFA συνδιοργάνωσε επίσης μια διάσκεψη για τη χειραγώγηση αθλητικών αγώνων που σχετίζεται με τον ψηφιακό τομέα, που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο στο Στρασβούργο.

Α. Βαζογιάννης

Πηγή: www.amna.gr