Βικτόρια Νούλαντ για Ελλάδα: «Καμία χώρα μόνη της δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις»

«Καμία χώρα μόνη της δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις», ήταν το μήνυμα της πρώην υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ επί προεδρίας Μπάρακ Ομπάμα, Βικτόρια Νούλαντ, κατά τη διάρκεια στο συνέδριο του Economist, σχετικά με το αν υπάρχει ή όχι συνεργασία σήμερα μεταξύ Ευρώπη και Αμερικής.

Αναφερόμενη στις διατλαντικές σχέσεις και απαριθμώντας τα προβλήματα που υπάρχουν σήμερα, η κ. Νούλαντ αναφέρθηκε «στους τομείς εθνικής ασφάλειας, επιθετικότητας της Ρωσίας, φιλοδοξία της Κίνας και μετανάστευση» και υπογράμμισε την αναγκαιότητα της συνεργασίας Ευρώπης και Αμερικής.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, «πρέπει να δημιουργήσουμε και να ενισχύσουμε την επιχειρηματικότητα, το ελεύθερο εμπόριο, και τη διαφάνεια και να ξεκινήσουμε να δίνουμε στη μεσαία τάξη γιατί ο παραγκωνισμός της μεσαίας τάξης γέννησε το λαϊκισμό».

Αναφερόμενη στην Ελλάδα η Βικτόρια Νούλαντ τόνισε πως «έχει τη δυνατότητα να παίξει ηγετικό ρόλο στα Βαλκάνια» και σχολιάζοντας την Συμφωνία των Πρεσπών τόνισε ότι μπορεί στο εσωτερικό της χώρας να δημιούργησε προστριβές όμως ήταν ένα βήμα για να δημιουργηθούν καλύτερες προοπτικές στην οικονομία και στη θέση της χώρας στην ευρύτερη περιοχή.

Τέλος, σχολίασε ότι η Ελλάδα σε σχέση με το χθες έχει πετύχει πολλά. Όπως είπε, «η οικονομία δεν είναι εκεί που πρέπει. Αλλά αν σκεφτεί κανείς ότι πριν από λίγα χρόνια μιλούσαμε για κατάρρευση έχετε πετύχει πολλά».

 

Πηγή: newsbeast.gr