ΒΤΑ: Βουλγαρική εταιρία θα παράγει 300.000 ηλεκτρικά ποδήλατα ετησίως

Η βουλγαρική εταιρία e-Velox έλαβε πιστοποιητικό που εκδόθηκε βάσει του Νόμου για την Προώθηση των Επενδύσεων για ένα έργο που αφορά το ηλεκτρικό ποδήλατο, ανακοίνωσε το υπουργείο Καινοτομίας και Ανάπτυξης στη Σόφια σε δελτίο Τύπου. Ο υπηρεσιακός υπουργός Καινοτομίας και Ανάπτυξης Αλεξάντερ Πούλεφ παρουσίασε το πιστοποιητικό στην εταιρία.

Η εταιρία σκοπεύει να κατασκευάσει ένα νέο εργοστάσιο ηλεκτρικών ποδηλάτων στη ζώνη Κούκλεν (Κούκλενα), μέρος της Οικονομικής Ζώνης Trakia κοντά στο Πλόβντιβ (Φιλιππούπολη), στη νοτιοκεντρική Βουλγαρία. Η προβλεπόμενη επένδυση στο πλαίσιο του έργου είναι 28.277.000 λέβα. Η εταιρία ανακοίνωσε ότι συνολικά 50 εκατομμύρια λέβα θα επενδυθούν στο εργοστάσιο, το οποίο θα έχει δυνατότητα παραγωγής 300.000 ηλεκτρονικών ποδηλάτων ετησίως, και δημιουργίας 330 νέων θέσεων εργασίας.

Ο υπουργός Πούλεφ δήλωσε ότι τέσσερα ακόμη επενδυτικά έργα στο Πλόβντιβ και στην περιοχή βρίσκονται σε διαδικασία πιστοποίησης από τον οργανισμό προώθησης των επενδύσεων InvestBulgaria Agency, συνολικής αξίας 42,5 εκατομμυρίων λέβα και δυνατότητας δημιουργίας 224 νέων θέσεων εργασίας. “Οι επενδύσεις είναι στη μεταποίηση και οι εταιρίες είναι από την Τουρκία, τη Σουηδία, την Ολλανδία και την Αυστρία”, τόνισε.

Από τις αρχές του 2022, ο οργανισμός InvestBulgaria έχει εκδώσει θετικές γνωμοδοτήσεις και το υπουργείο Καινοτομίας και Ανάπτυξης έχει πιστοποιήσει 6 έργα στο Πλόβντιβ και στην περιοχή συνολικής αξίας άνω των 229 εκατομμυρίων λέβα, τα οποία θα δημιουργήσουν περισσότερες από 1.500 νέες θέσεις εργασίας. Πέντε από τα έργα αφορούν τη μεταποίηση και το έκτο αφορά την αποθήκευση και την υλικοτεχνική υποστήριξη.

Επί του παρόντος, 48 επενδυτικά έργα στη Βουλγαρία αξίας σχεδόν 2 δισεκ. λέβα βρίσκονται σε διαδικασία πιστοποίησης από τον οργανισμό InvestBulgaria και αναμένεται να δημιουργήσουν περισσότερες από 3.600 νέες θέσεις εργασίας τα επόμενα 2 με 3 χρόνια. Τα έργα αφορούν κατά κύριο λόγο τις βιομηχανίες μεταποίησης και αποθήκευσης.

Πηγή: www.amna.gr