Ξεκίνησαν οι έλεγχοι για το κάπνισμα από την Δημοτική Αστυνομία

Σαρωτικοί έλεγχοι και πρόστιμα από τη δημοτική αστυνομία στην Θεσσαλονίκη για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου.

Την εφαρμογή του μέτρου προανήγγειλε ο Γιάννης Μπουτάρης με την δημοτική αστυνομία το τελευταίο τρίμηνο να εντείνει τους ελέγχους. Αυτοί αναμένονται με τη νέα διοίκηση να συνεχιστούν μετά και την καθολική εφαρμογή του μέτρου που ζήτησε από το βήμα της Βουλής στις προγραμματικές δηλώσεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συνεργάτες του Κ. Ζέρβα έλεγαν στην ThessNews ότι για το νέο δήμαρχο Θεσσαλονίκης είναι θέμα πολιτισμού η εφαρμογή του νόμου. Μάλιστα όπως λένε παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ο κ. Ζέρβας είναι καπνιστής, πρέπει επιτέλους να εφαρμοστεί το μέτρο όπως γίνεται παγκοσμίως αλλά και όπως το εφαρμόζουν πολλά καταστήματα στην Θεσσαλονίκη.

 

Πρόστιμα 600 ευρώ

Στον δήμο Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν δύο ειδών ελέγχους για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου. Ένα μικτό κλιμάκιο της διεύθυνσης Υγείας και της Δημοτικής Αστυνομίας και ένα μονό κλιμάκιο της Δημοτικής Αστυνομίας αποτελούμενο από δύο άτομα.

Το πρώτο εξάμηνο του έτους το μικτό κλιμάκιο πραγματοποίησε 78 ελέγχους ενώ η δημοτική αστυνομία ενεργοποίησε τους ελέγχους της το τελευταίο τρίμηνο μετά από παρέμβαση του εισαγγελέα.

Ειδικότερα τον Μάιο έγινε εκστρατεία ενημέρωσης στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στις κεντρικές αρτηρίες της πόλης. Τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο μέχρι σήμερα έχουν διενεργηθεί 321 έλεγχοι και έχουν διαπιστωθεί 54 παραβάσεις με αντίστοιχα πρόστιμα της τάξης των 600 ευρώ η κάθε μία. Οι παραβάσεις που συναντούν οι δημοτικοί αστυνομικοί είναι το κάπνισμα σε εσωτερικούς χώρους, η απουσία του απαραίτητου βιβλίου καπνίσματος, απουσία απαραίτητης σήμανσης κ.α.

Πηγή: thessnews.gr