Υπέγραψε ο Βεσυρόπουλος 70 εκατ., όλα έτοιμα για αγροτικό πετρέλαιο Πέμπτη

Έπεσαν οι τελικές υπογραφές από το υπουργείο Οικονομικών για την καταβολή της επιστροφής ΕΦΚ πετρελαίου στους αγρότες, με τον υφυπουργό Απόστολο Βεσυρόπουλο να υπογράφει την απόφαση πίστωσης 70 εκατ. ευρώ από τον κρατικό υπολογισμό, βάζοντας στην τελική ευθεία την υπόθεση της πληρωμής των αγροτών.

Η εξέλιξη έρχεται να επιβεβαιώσει το ρεπορτάζ της Agrenda και του Agronews που ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα είχαν τοποθετήσει για την προσεχή Πέμπτη 25 Αυγούστου την πιθανότερη ημερομηνία πίστωσης των ποσών στους δικαιούχους. Μάλιστα, η επιβεβαίωση έγκειται και στο τελικό ποσό το οποίο θα είναι αυξημένο και θα ανέρχεται στα 70 εκατ. ευρώ, σύμφωνα και με τη δημόσια τοποθέτηση του υφυπουργού Βεσυρόπουλου.
Δικαιούχοι της επιστροφής είναι όλοι οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες – φυσικά πρόσωπα που έχουν εγγραφεί στο Μητρώο Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων έως την 15η Ιουλίου 2022 και έχουν υποβάλλει Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης για τα έτη 2Ο21 και 2Ο22, οι οποίοι θα λάβουν άμεσα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς τα δικαιούμενα ποσά, χωρίς αίτηση ή υποβολή πρόσθετων δικαιολογητικών.  Υπενθυμίζεται ότι το ποσό της επιστροφής είναι ακατάσχετο και δεν συμψηφίζεται με οφειλές προς το δημόσιο ή άλλες ενισχύσεις.
Πηγή: www.agronews.gr