Ζωή Ράπτη: Τα επόμενα χρόνια θα έχουμε περισσότερους πόρους στη διάθεσή μας για να ενισχύσουμε την Ψυχική Υγεία

Τα νοσοκομεία παίδων Πεντέλης και Σισμανόγλειο επισκέφθηκε σήμερα η υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη, όπου και συναντήθηκε με την διοίκηση και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Εξήρε το έργο των υγειονομικών στην εποχή της πανδημίας και υπογράμμισε ότι μια από τις βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης, είναι η στήριξη του ΕΣΥ.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, η υφυπουργός Υγείας επισκέφθηκε τον Ξενώνα Παιδιών και Εφήβων που είχε εγκαινιαστεί το περασμένο καλοκαίρι, όπου φιλοξενούνται ανήλικοι με εισαγγελική παραγγελία και ενημερώθηκε για τη λειτουργία του.

Όπως ανέφερε η υφυπουργός, στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης πρόκειται να αναβαθμισθούν με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης οι υπηρεσίες ψυχικής υγείας που παρέχει το νοσοκομείο, με πρόγραμμα για παιδιά και εφήβους που πάσχουν από διαβήτη τύπου 1 και παχυσαρκία και τις οικογένειές τους.

Ακολούθως, η υφυπουργός Υγείας μετέβη στο Σισμανόγλειο – Γενικό Νοσοκομείο Αττικής, όπου επισκέφθηκε την μονάδα για την Ψυχογενή Ανορεξία και ενημερώθηκε για τη λειτουργία της. Η μονάδα τέθηκε σε λειτουργία το περασμένο καλοκαίρι και αποτελεί την μοναδική κλινική στο ΕΣΥ για την αναδυόμενη ψυχική διαταραχή της ψυχογενούς ανορεξίας. Επίσης, η υφυπουργός Υγείας, επισκέφθηκε την Ψυχιατρική Κλινική Ενηλίκων και την Παιδοψυχιατρική Κλινική.

“Πιστεύω ακράδαντα ότι η πορεία της εθνικής οικονομίας θα είναι ακόμα καλύτερη τα επόμενα χρόνια, οι δείκτες βελτιώνονται, τα έσοδα αυξάνονται, οπότε θα έχουμε περισσότερους πόρους στην διάθεσή μας, προκειμένου με αυτούς, αλλά και τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και του νέου ΕΣΠΑ, να ενισχύσουμε την Ψυχική Υγεία” υπογράμμισε η κα Ράπτη.

Πηγή: www.amna.gr