Αλ. Τσίπρας: Δώσαμε έναν δύσκολο αγώνα – Ξεκινάει ο πολιτικός μετασχηματισμός του ΣΥΡΙΖΑ

«Οι πολίτες έκαναν την επιλογή τους», είπε από το Ζάππειο ο Αλέξης Τσίπρας μετά τα αποτελέσματα των εκλογών και τόνισε πως θα δώσει όλες του τις δυνάμεις ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προστατεύσει τα συμφέροντα των ανθρώπων του μόχθου και της δημιουργίας.

«Θέλω να συγχαρώ όλα τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ που έδωσαν έναν τέτοιο αγώνα και έγιναν με τόσο συντριπτική παράσταση νίκης υπέρ των αντιπάλων μας», σημείωσε και συνέχισε: «θα ασκήσουμε υπεύθυνη αντιπολίτευση και θα προετοιμαστούμε να επιστρέψουμε σε θέσεις κυβερνητικής ευθύνης όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου».

«Θα σεβαστώ στην πράξη τη λαϊκή βούληση. Δεν θα επαναλάβω όσα έκανε ο προκάτοχός μου. Θα υποδεχθώ αύριο στο Μαξίμου τον κύριο Μητσοτάκη όπως αρμόζει σε μια δημοκρατία», είπε χαρακτηριστικά.

«Εύχομαι και ελπίζω η επάνοδος της ΝΔ στη διακυβέρνηση του τόπου να μη γίνει αφορμή ρεβανσισμού και εκδικητικότητας ιδίως απέναντι σε σημαντικές κατακτήσεις υπέρ της κοινωνίας και των εργαζομένων», σημείωσε.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πριν 4,5 χρόνια, από ένα κόμμα διαμαρτυρίας ανέλαβε κυβερνητικές ευθύνες στην πιο δύσκολη στιγμή της μεταπολιτευτικής ιστορίας του τόπου. Το 2015 λάβαμε ένα δάνειο από τους δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες της πατρίδας μας που μας έφεραν στην κυβέρνηση με 35%. Αξιοποιήσαμε αυτό το δάνειο γιατί πετύχαμε τον βασικό μας στόχο να βγάλουμε τη χώρα από το καθεστώς της επιτροπείας», είπε χαρακτηριστικά.

Συνέχισε λέγοντας πως «σήμερα παραδίδουμε μια χώρα ελεύθερη ξανά, με 37 δις στα ταμεία, με το χαμηλότερο επιτόκιο δανεισμού και με το κύρος να έχει αποκατασταθεί. Πριν τέσσερα χρόνια αναλάβαμε με άγνοια κινδύνου τη διακυβέρνηση και σήμερα παραδίδουμε την Ελλάδα με το κεφάλι ψηλά. Η Ελλάδα που παραλάβαμε ήταν στο έλεος της χρεωκοπίας με άδεια ταμεία και 28% ανεργία».

«Θα ασκήσουμε υπεύθυνη και δυναμική αντιπολίτευση, υπεράσπισης της φωνής των αδυνάμων, των αξιών μας και θα προετοιμαστούμε ώστε πιο ώριμοι, με μεγαλύτερη εμπειρία και δύναμη να επιστρέψουμε στη διακυβέρνηση όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου. Θα αποτιμήσουμε με νηφαλιότητα τα σωστά και τα λάθη που κάναμε και προσωπικά θα αναλάβω τις ευθύνες που μου αναλογούν», είπε.

«Την πολιτική μου διαδρομή έχω μάθει να παλεύω. Όποιος δεν αγωνίζεται δεν κάνει λάθη. Όποιος αγωνίζεται μαθαίνει όταν πέφτει να σηκώνεται και να συνεχίσει να μάχεται. Από αύριο θα συνεχίσουμε αυτόν τον όμορφο αγώνα πιο έμπειροι, πιο δυνατοί», κατέληξε.

Πηγή: thessnews.gr