Αύριο και μεθαύριο οι ορκωμοσίες των δημοτικών συμβουλίων Καλαμαριάς και Πυλαίας – Χορτιάτη

Ποδαρικό στη νέα θητεία κάνουν αύριο και την Τετάρτη 28 Αυγούστου νεοεκλεγμένοι και «παλιοί» δημοτικοί σύμβουλοι, που εξελέγησαν στα δημοτικά συμβούλια Καλαμαριάς και Πυλαίας – Χορτιάτη.

Σε ειδική τελετή ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης και τα νέα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, θα δώσουν τον όρκο τους, αύριο Τρίτη 27 Αυγούστου, στις 7.30 το απόγευμα, στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη» (Μεταμορφώσεως 9).

Η νέα σύνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου, η λειτουργία του οποίου ρυθμίζεται από ειδικό κανονισμό, αποτελείται από 41 αιρετά μέλη και θα αναλάβουν επίσημα τα καθήκοντά τους για τη νέα τετραετία από την 1η Σεπτεμβρίου 2019.

Σε δήλωσή του ο νέος δήμαρχος επισημαίνει μεταξύ άλλων πως «στόχος μας από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων μας είναι η συστράτευση όλων των δυνάμεων, ώστε όλοι μαζί να επανεκκινήσουμε την Καλαμαριά μας και να μπορούμε σε τέσσερα χρόνια να ξανακοιτάμε τους Καλαμαριώτες στα μάτια».

Στο δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη

Η τελετή ορκωμοσίας του νέου δημοτικού συμβουλίου του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28 Αυγούστου στις 8 το βράδυ στο δημαρχείο Πανοράματος και σε αυτή θα συμμετέχουν όλοι οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι που από την 1η Σεπτεμβρίου θα λάβουν τη θέση τους στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και οι τοπικοί σύμβουλοι όλων των δημοτικών ενοτήτων, όπου για τα επόμενα χρόνια θα συνεργαστούν και θα αγωνιστούν για ένα ακόμη καλύτερο μέλλον για τον δήμο μας.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών του Μαΐου, ο συνδυασμός του νυν δημάρχου Ιγνάτιου Καϊτεζίδη επικράτησε από την πρώτη Κυριακή με το θριαμβευτικό 70,07% (έναντι 64,27% το 2014), το υψηλότερο ποσοστό σε ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία και ένα από τα μεγαλύτερα εκλογικά ποσοστά σε ολόκληρη την Ελλάδα. Δεύτερος αναδείχτηκε ο συνδυασμός «Σύγχρονος δήμος-Αυτοδιοικητική Κίνηση Πολιτών» της Ελένης Ρουσάκη που συγκέντρωσε ποσοστό 8,56%, ενώ τρίτος ήταν ο συνδυασμός «Δύναμη Αλλαγής» του αείμνηστου Γιώργου Αντωνόπουλου με 7,66%. Στην τέταρτη θέση ο συνδυασμός «Δημιουργική Αλλαγή» του Κωνσταντίνου Καρπούζη με 7,04% και στην πέμπτη η «Λαϊκή Συσπείρωση» με επικεφαλής τον Οδυσσέα Μαάιτα με 6,66%.

Με βάση τα παραπάνω ποσοστά η Δύναμη Ενότητας, που θα συνεχίσει ως διοίκηση του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, θα έχει 29 δημοτικούς συμβούλους, ενώ όλες οι υπόλοιπες 4 δημοτικές παρατάξεις από 3 η καθεμιά, σε ένα δημοτικό συμβούλιο που αριθμεί 41 δημοτικούς συμβούλους.

Στην τελετή ορκωμοσίας έχουν προσκληθεί να συμμετέχουν όλοι όσοι ήταν υποψήφιοι σε όλους τους δημοτικούς συνδυασμούς του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, ενώ όπως πάντοτε η εκδήλωση είναι ανοιχτή σε όλους τους δημότες.

 

Πηγή: makthes.gr