Χίος: Η μπασκέτα που καταπλάκωσε τον 19χρονο ήταν τοποθετημένη από το 2000

Μετά το τραγικό συμβάν με τον 19χρονο που τραυματίστηκε θανάσιμα μετά από πτώση μπασκέτας, έγινε αυτοψία χώρο αλλά και επείγουσα προκαταρτική έρευνα με εντολή της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Χίου, Σπ. Σταυράτη.

Από τα πρώτα στοιχεία προέκυψε ότι το έργο κατασκευάστηκε μάλλον τη διετία 1998 – 2000, χωρίς ωστόσο να έχουν βρεθεί – κάτι που αναμένεται αργότερα- στοιχεία για τον εργολάβο που ανέλαβε την κατασκευή του έργου.

Σε ό,τι αφορά στην περιοχή, η ιδιοκτησιακά όπως αναφέρει στο politischios.gr φαίνεται ότι μάλλον ανήκει στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου, Βροντάδου και ερευνάται πρώτον αν υπήρξε παραχώρηση προς τον Δήμο Χίου και δεύτερον αν ο Ι. Ν. κατήγγειλε το Δήμο για αυθαίρετη κατασκευή.

Σε κάθε περίπτωση οι φωτογραφίες μαρτυρούν ότι η ποιότητα της κατασκευής ήταν πρόχειρη, αφού η μπασκέτα ήταν μόλις μερικά εκατοστά μέσα στο έδαφος.

Να σημειωθεί ότι με τη γνωστοποίηση του περιστατικού εμφανίστηκε στο Α.Τ. Χίου ο Δήμαρχος Μανώλης Βουρνούς ο οποίος στη συνέχεια συνελήφθη και μετά την εμφάνισή του στην Εισαγγελία, όπου του αποδόθηκαν κατηγορίες, αφέθηκε ελεύθερος.

Υπενθυμίζεται ότι ο 19χρονος διέμενε στο Μαρούσι Αττικής και είχε πάει στη Χίο για διακοπές.

Ο 19χρονος έπαιζε μπάσκετ στο γηπεδάκι μαζί με την παρέα του, ενώ περίμεναν τον γονέα ενός παιδιού για να τους μεταφέρει στην πόλη.

Σε κάποια στιγμή η μπασκέτα αποκολλήθηκε μαζί με τη βάση της από το έδαφος και καταπλάκωσε τον άτυχο νεαρό.

Πηγή: thessnews.gr