Η Πλατεία Αριστοτέλους μεταμορφώνεται για απόψε!

Μια όμορφη θέαση κάτω από τον έναστρο ουρανό της ιστορικής πλατείας, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν για πρώτη φορά και μόνο για ένα βράδυ, Θεσσαλονικείς, επισκέπτες και σινεφίλ.

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης συμμετέχοντας στη σειρά εκδηλώσεων Σεζόν κλασικών ταινιών, που διοργανώνεται από το πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη – MEDIA», οργανώνει σε ανοιχτή προβολή, το βραβευμένο με όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας “Σινεμά ο Παράδεισος”του Τζουζέπε Τορνατόρε, υπενθυμίζοντας ότι η κινηματογραφική ιστορία της πόλης είναι ακόμη ζωντανή.

“Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στην Πλατεία Αριστοτέλους. Τις προηγούμενες χρονιές κάναμε κάτι αντίστοιχο, αλλά στο λιμάνι Θεσσαλονίκης. Υπολογίζουμε ότι οι καρέκλες, που έχουν τοποθετηθεί σήμερα στην πλατεία, θα φτάσουν για περίπου 2.000 άτομα” αναφέρει στο makthes.gr, ένας από τους τεχνικούς για την οπτικοακουστική κάλυψη της βραδιάς, ο Νίκος Μπατέκας, ο οποίος βρίσκεται από νωρίς στο σημείο πραγματοποιώντας τους τελευταίους τεχνικούς ελέγχους ενώ αργότερα θα στηθεί και η γιγαντοοθόνη.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό ενώ η ώρα προσέλευσης είναι στις 20:30 με την ταινία να ξεκινά στις 21:00.

Ανάλογες κλασικές ταινίες θα προβάλλονται δωρεάν, μέχρι τα τέλη Σεπτέμβρη, σε μια σειρά από διαφορετικές τοποθεσίες της Ευρωπαικής Ένωσης με σκοπό την ανάδειξη της πλούσιας και ποικιλόμορφης πολιτιστικής κληρονομιάς της Ευρώπης.

 

Πηγή: makthes.gr