Ηλεκτρικό, υβριδικό και με βενζίνη το Fiat 500

Το φθινόπωρο αναμένεται να λανσαριστεί στην αγορά η νέα γενιά του best seller αυτοκινήτου πόλης. Το καινούριο 500άρακι θα προσφέρεται μόνο ως ηλεκτρικό, αναδεικνύοντας το ιταλικό design, τη φινέτσα, τις προηγμένες τεχνολογίες και τη φιλικότητα προς το περιβάλλον.

Ωστόσο, οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές πρέπει να γνωρίζουν ότι το μοντέλο θα συνεχίσει να διατίθεται κανονικά με τον κινητήρα βενζίνης, αλλά και ως υβριδικό. Οι συγκεκριμένες εκδόσεις αφορούν την τωρινή γενιά και θα πωλούνται σε συνδυασμό με το ηλεκτρικό.

Τα υβριδικά 500 και 500 Cabrio είναι άμεσα διαθέσιμα στην ελληνική αγορά με τιμές που ξεκινούν από τις 12.800 ευρώ, χάρη στην προωθητική ενέργεια της Fiat. Για την κίνηση φροντίζει ο τρικύλινδρος βενζινοκινητήρας 1.0 FireFly με το ήπιο υβριδικό σύστημα 12V BSG (Belt-intergrated Starter Generator).

Το mild hybrid σύνολο αποδίδει 70 ίππους και σε σύγκριση με τον 1.200άρη κινητήρα των 69 ίππων εμφανίζει χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου έως και 30%. Οι εκπομπές ρύπων είναι μόλις 88 γρ./χλμ. CO2, γεγονός που σημαίνει ότι ο ιδιοκτήτης απαλλάσσεται από τα τέλη κυκλοφορίας.

Πηγή: www.zougla.gr