«Ντου» της Τροχαίας στους αυτοσχέδιους αγώνες επίδειξης στην Ανατολική Θεσσαλονίκη

Η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, θέτοντας πρωταρχικό στόχο την οδική ασφάλεια, υλοποιεί επιχειρησιακό σχέδιο με ποιοτικούς και ουσιαστικούς τροχονομικούς ελέγχους, για τη διευκόλυνση και προστασία του συνόλου των χρηστών των οδικών δικτύων (πεζών και οχημάτων), τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και την εξάλειψη των συνθηκών που επιτείνουν τις συνέπειές τους.

Προς την κατεύθυνση αυτή, υιοθετήθηκαν διάφορες μορφές τροχονομικής αστυνόμευσης, μεταξύ των οποίων αστυνομικοί έλεγχοι με τη μορφή εξορμήσεων, συγκρότηση ειδικών συνεργείων ελέγχου με περιπολικά και συμβατικά αυτοκίνητα και στοχευμένοι έλεγχοι σε διάφορες περιοχές του Νομού Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο εντατικοποίησης των ελέγχων, πρώτες πρωινές ώρες της 11-08-2019, στην περιοχή της Ασσήρου, πραγματοποιήθηκε οργανωμένη επιχειρησιακή δράση από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Λητής για την αντιμετώπιση της επικίνδυνης οδήγησης και τον εντοπισμό οδηγών που τελούν αυτοσχέδιους αγώνες και πραγματοποιούν επικίνδυνους ελιγμούς, προς εντυπωσιασμό και επίδειξη της οδηγικής τους ικανότητας.

Εντοπίσθηκαν τρία Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα στα οποία έπειτα από έλεγχο που διενήργησε Κέντρο Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων, διαπιστώθηκαν ελλείψεις σε μηχανισμούς, εξαρτήματα και συσκευές που όφειλαν να έχουν τα οχήματα (σιγαστήρα, καταλύτη), μη ορθή λειτουργία των φώτων και παραποίηση των κινητήρων των οχημάτων (αλλαγή κινητήρα, υπερκυβισμός κινητήρα), που καθιστούν την κυκλοφορία τους μη ασφαλή.

Στους οδηγούς των αυτοκινήτων επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα και κυρώσεις.

Επισημαίνουμε ότι μόνο τα αστυνομικά μέτρα δεν επαρκούν.

Απαιτείται η συνειδητή συμμόρφωση οδηγών και πεζών στους Κανόνες Οδικής Συμπεριφοράς, η αποφυγή της επιθετικής οδήγησης και η κατανόηση των πιθανών συνεπειών που επιφυλάσσει η επικίνδυνη και μη συνετή οδήγηση.

 

Πηγή: makthes.gr