Ο μύθος του Μ.Αλεξάνδρου σε έκθεση του ζωγράφου Φίλιππου Τσιάρα

Τα νέα έργα του Ελληνοαμερικανού καλλιτέχνη Φίλιππου Τσιάρα φιλοξενεί από το τέλος Μαΐου 2021 η αίθουσα τέχνης Τhe Blender Gallery( Zησιμοπούλου 4, Γλυφάδα), σε συνεργασία με τη Varvara Roza Galleries.

Η ζωγραφική τελεία του καλλιτέχνη από τη Νέα Υόρκη, μπαίνει τώρα, μικρή αλλά με μεγάλη δύναμη, στο πορτρέτο του Μεγάλου Αλέξανδρου για να μεταλλάξει τους πολλούς μύθους σε ένα εναλλασσόμενο όραμα του ιστορικού θρύλου.

Ο Φίλιππος Τσιάρας καταγόμενος και ο ίδιος από τη Μακεδονία, επικεντρώθηκε στον Μέγα Αλέξανδρο ως την πεμπτουσία που αντιπροσωπεύει την 200ή επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας. «Ο Αλέξανδρος είναι ο απόλυτος Ελληνιστής, καμία άλλη φιγούρα στην ιστορία δεν έχει την εξωτική δύναμη, τον ρομαντισμό και τη θρυλική φαντασία του Μεγάλου Αλεξάνδρου» λέει ο Τσιάρας.

Ο Μέγας Αλέξανδρος του εμμονικού με τον πουαντιγισμό και τις ρεαλιστικές προσωπογραφίες Φ. Τσιάρα εγχέεται με μυριάδες ζωγραφισμένες πολύχρωμες συντεταγμένες, που συνορεύουν με αυτό που ο Τσιάρας αποκαλεί «το επιστημονικό του αισθησιασμού», ή με αρχαϊκούς όρους, ένα σύγχρονο ελληνο – ρωμαϊκό μωσαϊκό.

Η έκθεση θα λειτουργήσει από τις 30/5 έως 30/6, τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα και τον αριθμό επιτρεπόμενων ατόμων με βάση τα τετραγωνικά του εκθεσιακού χώρου, όπως θα προβλέπεται από τον νόμο εκείνη τη περίοδο.

Πηγή: www.amna.gr