Ο υπ. Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός παρουσίασε το πρόγραμμα και τους υποψηφίους του συνδυασμού του

Τους βασικούς άξονες του προγράμματος του συνδυασμού «Η Πελοπόννησος Μπροστά» καθώς και τους 113 υποψηφίους του ψηφοδελτίου του παρουσίασε απόψε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός στην Τρίπολη, έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ο κ. Πτωχός αναφέρθηκε στην Τρίπολη ως συμβολικό κέντρο της περιφέρειας που «συνομιλεί» ταυτόχρονα με το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της Ελλάδος, όπου μπορεί κανείς να παρακολουθήσει την πολιτική και την οικονομική εξέλιξη της Ελλάδας τα τελευταία 200 χρόνια.

«Αυτός ακριβώς ο συνδυασμός διατρέχει και τη δική μου σκέψη. Γιατί αυτό ακριβώς είναι η Πελοπόννησος: παράδοση και νέες ιδέες. Πάνω σε αυτό, σχεδιάσαμε με τους συνεργάτες μου το πρόγραμμα μας. Από αυτό γεννήθηκε και το όνομα του συνδυασμού μας: Η Πελοπόννησος Μπροστά» τόνισε ο κ. Πτωχός.

Ο υποψήφιος για την Περιφέρεια Πελοποννήσου απάντησε και σε αυτούς που τον «κατηγορούν», όπως είπε, ότι δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός. «Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός.

Αλλά έχω υπάρξει στην ζωή μου με πάθος και τα δύο: και επαγγελματίας, πάνω από 20 χρόνια μάχιμος μηχανικός, αλλά και μέσα στην πολιτική, ήδη από τα φοιτητικά μου χρόνια» ξεκαθάρισε ο κ. Πτωχός.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο σκοπό της αποκεντρωμένης διοίκησης λέγοντας ότι αυτό που έχει σημασία είναι: «Να δίνουμε λύσεις με χειροπιαστό αποτέλεσμα, λύσεις που αλλάζουν τον κόσμο γύρω μας, που τον κάνουν καλύτερο, που μας κάνουν να γινόμαστε καλύτεροι».

Έκανε λόγο για ένα σχέδιο ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο τονίζοντας ότι «πρώτον το πρόγραμμά μας είναι εφαρμόσιμο. Ρεαλιστικό. Όσα λέμε, γίνονται. Μπορούμε να τα κάνουμε και θα τα κάνουμε.

Και δεύτερον, αυτό το πρόγραμμα δεν περιλαμβάνει ιδέες γενικές και αόριστες. Το πρόγραμμά μας αναφέρεται σε αληθινούς ανθρώπους».

Με αυτά τα δεδομένα, είπε, έχουμε χωρίσει τις προτάσεις μας σε 7 άξονες:

-Αντιμετώπιση κλιματικής κρίσης-προστασία του Περιβάλλοντος.

-Νέο βιώσιμο αναπτυξιακό μοντέλο για την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Με βασικούς πυλώνες τον πρωτογενή τομέα και τον τουρισμό.

-Ανάδειξη πολιτιστικής κληρονομιάς.

-Ενίσχυση και εκσυγχρονισμός των υποδομών.

-Ψηφιοποίηση υπηρεσιών και εισαγωγή νέων τεχνολογιών στη διοίκηση.

-Προσέλκυση επενδύσεων.

-Κοινωνική πολιτική για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.

 

Ο κ. Πτωχός απαρίθμησε τις σημαντικότερες δράσεις που έχουν σχεδιαστεί και θα υλοποιηθούν σε κάθε άξονα.

Ως ικανή και αναγκαία συνθήκη υλοποίησης του προγράμματος του συνδυασμού «Η Πελοπόννησος Μπροστά» όρισε τη συνεργασία με όλες τις παρατάξεις του περιφερειακού συμβουλίου, όλους τους φορείς της Περιφέρειας αλλά και τις οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών.

Γι αυτό άλλωστε, όπως τόνισε, σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου απείχε και θα απέχει από κάθε ανούσια αντιπαράθεση που παραπέμπει στο παρελθόν.

Τέλος παρουσιάζοντας τους υποψηφίους του ψηφοδελτίου του έκανε λόγο για μια ομάδα με στελέχη έμπειρα, δοκιμασμένα στην Αυτοδιοίκηση, αλλά και με στελέχη που αφήνουν στην άκρη άλλες τους υποχρεώσεις και πείστηκαν τώρα για πρώτη φορά, με νέα ορμή και νέες ιδέες, να κάνουν το μεγάλο βήμα προσφοράς στον τόπο μας.

Κλείνοντας την ομιλία του εξέφρασε την αισιοδοξία ότι το αποτέλεσμα της κάλπης θα σημάνει και την αρχή μια νέας εποχής για την Πελοπόννησο.

Πηγή: www.amna.gr