Πρόεδρος ΟΑΣΘ: Σε τρεις βάρδιες τα συνεργεία για να βγουν περισσότερα λεωφορεία στους δρόμους

Υπομονή συνιστά στους Θεσσαλονικείς ο νέος πρόεδρος του ΟΑΣΘ Γιώργος Σκόδρας καθώς όπως δήλωσε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη «ο στόχος της επαναφοράς του μεταφορικού έργου σε ανεκτά επίπεδα δεν θα επιτευχθεί σε πρώτο χρόνο».

Σύμφωνα με όσα είπε, η διαδικασία επισκευής των οχημάτων συνεχίζεται πυρετωδώς καθώς τα συνεργεία στον Φοίνικα και στη Σταυρούπολη δουλεύουν συνεχώς σε τρεις βάρδιες. «Θα πάρουμε κάθε μέτρο που απαιτείται για να βγουν όλο και περισσότερα λεωφορεία στο δρόμο» υπογράμμισε.

Όπως αποκάλυψε, μάλιστα, αναμένεται τα πρώτα θετικά δείγματα να είναι ορατά στους Θεσσαλονικείς από το τέλος κιόλας της επόμενης εβδομάδας.

«Το σχέδιο διαχείρισης κρίσης έχει αρχίσει την εφαρμογή του με την αποκατάσταση των οχημάτων που μπορούν να επισκευαστούν» ανέφερε, ενώ έσπευσε να προσθέσει πως τη Δευτέρα κυκλοφορούσαν στην πόλη συνολικά 213 λεωφορεία και σήμερα επισκευάστηκαν και κυκλοφορούν 238, διευκρινίζοντας παράλληλα πως το ιδανικό είναι να κυκλοφορούν 390 με 400 λεωφορεία. Αξίζει να αναφερθεί πως ο στόλος του Οργανισμού είναι 600 λεωφορεία, παρ’ όλα αυτά ορισμένα είναι σε κακή κατάσταση και δεν επισκευάζονται, υπογράμμισε ο ίδιος.

Υπομονή και για τα νέα λεωφορεία

Ο νέος πρόεδρος του ΟΑΣΘ ζήτησε υπομονή από επιβατικό κοινό και για την προμήθεια νέων λεωφορείων, καθώς η διάρκεια όλων των διεθνών διαγωνισμών όπως είπε είναι από 6 μήνες έως 1 χρόνο.

«Η Θεσσαλονίκη δεν έχει χρόνο» σημείωσε και πρόσθεσε: « Δεν ξέρω τι σχεδιάζει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Το σίγουρο είναι ότι ασχολείται συνεχώς».

Σε ό,τι αφορά τις προσλήψεις στον ΟΑΣΘ ο κ. Σκόρδας δεν άφησε περιθώριο για… παρεξηγήσεις, λέγοντας πως με τον υπάρχοντα στόλο όχι μόνο δεν υπάρχουν ελλείψεις αλλά υπάρχει πλεονάζον προσωπικό.

«Υπό ιδανικές συνθήκες αν είχαμε το στόλο των 400 οχημάτων σε κυκλοφορία ή 500 μπορεί να αντιμετωπίζαμε ζήτημα με το προσωπικό. Τώρα υπάρχουν οδηγοί που δεν δουλεύουν γιατί δεν υπάρχουν λεωφορεία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τη συζήτηση για τις παροχές σε ανέργους, φοιτητές και μαθητές, υποστήριξε ότι απόφαση της κυβέρνησης είναι να στηρίξει τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες αλλά την ίδια ώρα και ο οργανισμός πρέπει να αποζημιώνεται.

Πηγή: makthes.gr