”Πρωταθλητές” οι Θεσσαλονικείς στις παραβάσεις – ”Βροχή” οι κλήσεις για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ

Πρωτιά για τη Θεσσαλονίκη στην υπερβολική ταχύτητα και την οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος. Μέσα σε μία εβδομάδα βεβαιώθηκαν συνολικά 6.389 σχετικές παραβάσεις σε όλη την επικράτεια.

Συγκεκριμένα, την εβδομάδα 12 έως 18 Αυγούστου πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 34.094 οχήματα, “δίνοντας προτεραιότητα” στην υπερβολική ταχύτητα και την οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος.

Στο πλαίσιο αυτό, από 1.386 συνεργεία Τροχαίας που συγκροτήθηκαν σε όλη τη χώρα, ελέγχθηκαν συνολικά 34.094 οχήματα και βεβαιώθηκαν 5.370 παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα και 1.019 για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος.

Οι περισσότερες παραβάσεις σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο της Θεσσαλονίκης 920, του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης 608, της Αττικής 545, της Κορινθίας 307, της Πιερίας 283 και του Κιλκίς 262.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και με στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας.

Υπενθυμίζεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των χρηστών του οδικού δικτύου και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

 

Πηγή: rthess.gr