Σαμοθράκη: Χωρίς πλοία το νησί, χάλασαν και τα δύο οχηματαγωγά!

Διπλή… κακοτυχία στην Σαμοθράκη. Καταγγελίες και αγανάκτηση από τουρίστες  που εγκλωβίστηκαν στο νησί και δεν μπορούν να φύγουν! Σε ακτοπλοϊκή καραντίνα το νησί, λόγω  βλάβης και στα δύο οχηματαγωγά πλοία ΣΑΟΣ 2 και ΣΑΟΝΗΣΟΣ.

Το ΣΑΟΣ 2 παρουσίασε βλάβη χθες ενώ το ΣΑΟΝΗΣΟΣ φέρεται να  είναι παροπλισμένο εδώ και 10 ημέρες και πάλι  λόγω βλάβης. «Όταν φτάσαμε χθες στο λιμάνι τους είπαν πως το πλοίο δεν θα φύγει Δεν είχαμε καμία ενημέρωση», καταγγέλλει στο Ράδιο Θεσσαλονίκη εγκλωβισμένος παραθεριστής.

Η εταιρεία ναύλωσε το οχηματαγωγό ΑΝΑΞ, για την μεταφορά αυτοκινήτων και φορτηγών στην Αλεξανδρούπολη. Για τους επιβάτες πραγματοποιούνται  έκτακτα δρομολόγια με το ταχύπλοο Ζέφυρος.

Μάλιστα κάποιες οικογένειες χωρίστηκαν. «Κι εμείς φεύγουμε σε λίγη ώρα αλλά αφήνουμε τα αυτοκίνητά μας πίσω», υποστήριξε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο  αγανακτισμένος επιβάτης.

Πρόβλημα προκλήθηκε και με την τροφοδοσία της αγοράς. Φορτηγά περιμένουν φορτωμένα στην Αλεξανδρούπολη για να περάσουν απέναντι, καταγγέλλουν στο ΡΘ επιχειρηματίες του νησιού. «Με την ναύλωση του οχηματαγωγού από σήμερα η κατάσταση ομαλοποιείται. Είμαστε σε επικοινωνία με το υπουργείο τουρισμού και την πλοιοκτήτρια», δήλωσε στο ΡΘ ο πρόεδρος των επαγγελματιών του νησιού Γ. Γλύνιας.

 

Πηγή: thessnews.gr