Το νέο πωλητήριο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου – Τι συμβαίνει

Κι όμως «η απογοητευτική κατάσταση” που κατά δηλώσεις της υπουργού Πολιτισμού επικρατούσε την προηγούμενη εβδομάδα στο πωλητήριο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου ήταν συγκυριακή

Ήταν στις 31 Ιουλίου όταν η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη μετά την αυτοψία που πραγματοποίησε στο πωλητήριο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου μίλησε για «την απογοητευτική κατάσταση που επικρατεί», επισημαίνοντας «σποραδικές και ελλείπουσες παραλαβές» αντικειμένων,  «ανεπαρκή παραγωγή πωλητέων αντικειμένων», «ελλείψεις ακόμα και σε βιβλία, οδηγούς και καταλόγους» και «εξαιρετικές υψηλές απώλειες εσόδων για το ΤΑΠΑ». Το σχετικό δελτίο Τύπου με τις διαπιστώσεις της υπουργού συνοδεύτηκε μάλιστα με φωτογραφίες από τα άδεια ράφια του πωλητηρίου του Μουσείου, που προκάλεσαν ένα μικρό μηντιακό σοκ όταν δημοσιεύτηκαν.

Ναι, αλλά μόλις 8 ημέρες αργότερα η εικόνα στο, ανοιχτό για το κοινό, πωλητήριο του Ε.Α.Μ. είναι εντελώς διαφορετική: Ειδώλια, κεφαλές, κοσµήµατα, αντίγραφα, βρίσκονται στη θέση τους. Το ίδιο σε ό,τι αφορά και στα ράφια των εργαστηρίων εκμαγείων στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη. Τι συνέβη; Ήταν τόσο αποτελεσματική κι ακαριαία η παρέμβαση της σημερινής πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΠΟ ώστε χρόνια προβλήματα να επιλυθούν σε μία εβδομάδα; Όχι ασφαλώς. Απλώς η πρώτη εικόνα που συνόδευσε την επίσκεψη της υπουργού στο Μουσείο συνέπεσε με μία ατυχή στιγμή για την οποία, όμως, ήταν ενήμεροι όλοι οι καθ΄ύλην αρμόδιοι του υπουργείου και του Ε.Α.Μ.

Πηγή: ethnos.gr