Υπόθεση Τοπαλούδη: Με την κατάθεση του πατέρα και της γιαγιάς του ενός κατηγορουμένου συνεχίστηκε η δίκη

 

Ούτε είδε ούτε άκουσε τίποτα η γιαγιά του 23χρονου Ροδίτη, το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη,  όπως η ίδια  ισχυρίστηκε στη κατάθεσή της στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας με την εισαγγελέα της έδρας να μην κρύβει τη δυσπιστία της σε όσα υποστήριζε η μάρτυρας.  «Αυτό που έγινε ήταν μακελειό. Μην μου λέτε δεν ξέρω», της είπε η εισαγγελέας και τη ρώτησε  «Είναι δυνατόν να γίνεται αυτό επί 3,5 ώρες και να μην έχετε ακούσει κάτι;»

Μάρτυρας: Τίποτα δεν άκουσα. Αν άκουγα φωνές δεν θα ανέβαινα επάνω ; Ο εγγονός μου λέει ότι δεν έκανε τίποτα και το πιστεύω και εγώ. Ξέρω το χαρακτήρα του. Μάλλον ο άλλος θα το έκανε .

Εισαγγελέας : Σας το είπε αυτό; Τον ρωτήσατε γιατί δεν αντέδρασε;

Μάρτυρας: Έπαθε σοκ το παιδί . Δεν ξέρω περισσότερα ήταν χάλια. Τον αγαπώ πάντα θα το αγαπώ.

Η μάρτυρας κατέθεσε πως ο εγγονός της είχε περιπέτειες με ναρκωτικά και προβλήματα με την ψυχική του υγεία. «Είχε εμμονές και πάθαινε κρίσεις πανικού» ανέφερε. Όσο για εκείνο το βράδυ, η γιαγιά του 23χρονου που ήταν στο ισόγειο,  είπε πως άκουσε από πάνω … γέλια και  μόνο τα ξημερώματα, μέσα στον ύπνο της, το αυτοκίνητο να φεύγει.

Ο 23χρονος, ξυπόλητος, παρέμεινε για λίγα μόλις λεπτά στο εδώλιο, επαναλαμβάνοντας συνεχώς πως όλοι λένε ψέματα για εκείνον.  «Να μείνεις έξω, να μη μιλήσεις», είπε απευθυνόμενος στη γιαγιά του, όταν την είδε στο βήμα του μάρτυρα ενώ λίγο αργότερα ξέσπασε και κατά του πατέρα του που ξεκίνησε να καταθέτει. «Θα σε εκδικηθώ. Δεν είμαι γιος σου. Άμα το ξαναπείς θα σε μαχαιρώσω» φώναξε ο νεαρός επαναλαμβάνοντας πως είναι αθώος. «Τι αθώος;» τον ρώτησε ο συγκατηγορούμενος του και εκείνος  του απάντησε: «Σκάσε εσύ μη σε σπάσω στο ξύλο…Δεν έχω κάνει τίποτα. Τέλος.».

Ο πατέρας του 23χρονου  μίλησε για την εξάρτησή του κατηγορουμένου από τα ναρκωτικά που ξεκίνησε όταν ήταν 14 ετών. «Ήταν  ένα άβουλο πλάσμα που τον επηρέαζαν οι παρέες του. Ήταν ένα παιδί που ότι του λέγανε, έκανε», ανέφερε και πρόσθεσε «εκείνη την περίοδο (σ.σ.του εγκλήματος) έκανε χρήση, είχε ξεφύγει. Μου είχε πει ότι είχε τάσεις αυτοκτονίας πράγμα που μας οδήγησε στον ψυχίατρο ο οποίος του έδωσε φάρμακα» τόνισε για να του απαντήσει η εισαγγελέας: «Ο ψυχίατρος λέει ότι ο γιος σας δεν πάσχει από κάτι, αλλά προσποιείται, κοινώς μας δουλεύει».

Ο μάρτυρας ισχυρίστηκε πως ο γιος του ήταν ευγενικός με την κοπέλα, όπως του είχε πει. «Λέει ότι δεν έχει κάνει τίποτα ούτε σκοπό είχε ούτε πέταξε την κοπέλα. Αυτό πιστεύω και εγώ… Βιασμός δεν υπάρχει . Δεν την βίασαν μου είπε ο γιος μου. Δεν την παρέσυραν,  πήγε με τη θέληση της».

Οι ισχυρισμοί του μάρτυρα προκάλεσαν την αντίδραση της οικογένειας Τοπαλούδη.  «Τα μαχαίρια που έβγαζε στο σχολείο δεν τα ήξερες;», τον ρώτησε  ο πατέρας της άτυχης φοιτήτριας ενώ η μητέρα της λίγο αργότερα, έξω από τη δικαστική αίθουσα, φώναξε: «Είστε δολοφόνοι …».

Η δίκη θα συνεχιστεί  στις 17 Μαρτίου.

Πηγή: www.zougla.gr